Vreme će promeniti sve

Celuloid 2012-12-31 19:30:33 +0000

Једна од највећих илузија којој сви воле да прибегавају. Тако им је лакше. Ипак, то не мења чињеницу да је то једна од одвратнијих флоскула коју је људски ум породио.
У најбољем случају, може да се промени само наш угао гледања на дату ствар, а никако ништа суштински у вези с њом.

Ако те нека фирма зајебала за посао и примила неког преко странке, временом можеш само да одустанеш од намере да директору исте набијеш Магнум 44 у уста и издекламујеш "Do I feel lucky" монолог. Али, пролазак времена ти неће донети посао. Мораш сам да устанеш, куцаш на врата, вучеш за рукав, шаљеш мејлове, правиш фрку и остало. То делује мало испод части, али у земљи у којој смо, та синтагма одавно не постоји.

Ако ниси успео ништа да урадиш код женке која ти се допада из једноставног разлога што ниси ни покушао, јер су ти се у одсудним тренуцима јајашца компресовала на величину пластичних куглица за пиштоље, време неће да ти је доведе у наручје. Ако желиш нешто, мораш да уложиш труд. А можда ни то не буде довољно. Али, бар нећеш да се гризеш.

Ако си изгубио драгу особу, она неће поново да ти полети у загрљај кад прође мало времена. Можеш само да прихватиш да више није ту.

Што би рекао универзално вољени лик из серије "Doing things changes things".

Једина ствар коју време заиста мења је место боравка људи.

- Брате, убићу се...обори ме Суарез за један гол, за 125.000.
- Опуштено, брате, време мења све, за који дан се нећеш ни сећати тога.
- Нећу се сећати, зато што нећу ни бити жив, требало је да вратим те паре Жилету Робији, сад ће да ме спакује у најлон кесу и да ме баци у реку.

- Човече, запечатио сам себи судбину...Маја заглавила...
- Мала Маја, ћерка Миће Шакала? Са тобом? Матори, волео бих да ти кажем да ће време променити све, али, искрено, готов си. Хоћу да наследим твој А4.

2
28 : 2

Omiljeno za [3]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.