Prijava
   

Vreme će promeniti sve

Jedna od najvećih iluzija kojoj svi vole da pribegavaju. Tako im je lakše. Ipak, to ne menja činjenicu da je to jedna od odvratnijih floskula koju je ljudski um porodio.
U najboljem slučaju, može da se promeni samo naš ugao gledanja na datu stvar, a nikako ništa suštinski u vezi s njom.

Ako te neka firma zajebala za posao i primila nekog preko stranke, vremenom možeš samo da odustaneš od namere da direktoru iste nabiješ Magnum 44 u usta i izdeklamuješ "Do I feel lucky" monolog. Ali, prolazak vremena ti neće doneti posao. Moraš sam da ustaneš, kucaš na vrata, vučeš za rukav, šalješ mejlove, praviš frku i ostalo. To deluje malo ispod časti, ali u zemlji u kojoj smo, ta sintagma odavno ne postoji.

Ako nisi uspeo ništa da uradiš kod ženke koja ti se dopada iz jednostavnog razloga što nisi ni pokušao, jer su ti se u odsudnim trenucima jajašca kompresovala na veličinu plastičnih kuglica za pištolje, vreme neće da ti je dovede u naručje. Ako želiš nešto, moraš da uložiš trud. A možda ni to ne bude dovoljno. Ali, bar nećeš da se grizeš.

Ako si izgubio dragu osobu, ona neće ponovo da ti poleti u zagrljaj kad prođe malo vremena. Možeš samo da prihvatiš da više nije tu.

Što bi rekao univerzalno voljeni lik iz serije "Doing things changes things".

Jedina stvar koju vreme zaista menja je mesto boravka ljudi.

- Brate, ubiću se...obori me Suarez za jedan gol, za 125.000.
- Opušteno, brate, vreme menja sve, za koji dan se nećeš ni sećati toga.
- Neću se sećati, zato što neću ni biti živ, trebalo je da vratim te pare Žiletu Robiji, sad će da me spakuje u najlon kesu i da me baci u reku.

- Čoveče, zapečatio sam sebi sudbinu...Maja zaglavila...
- Mala Maja, ćerka Miće Šakala? Sa tobom? Matori, voleo bih da ti kažem da će vreme promeniti sve, ali, iskreno, gotov si. Hoću da nasledim tvoj A4.

Komentari