Prijava
 1.    

  Vreme ti je...

  Upućuje se nekom ko kasni (ili "kasni") sa nečim.
  On, naravno, nema taj ustisak.

  "Vreme ti je da se ženiš!!"
  "Deda, pa ja nemam devojku."
  "Vreme ti je....pa sad ti vidi."

  "Vreme vam je za decu."
  "Tašta, mi bi da uživamo, da putujemo..."
  "Vreme vam je. Putovaćete, deco..."

  "Vreme ti je da učiš, prijemni je za dvadesetak dana."

 2.    

  Vreme ti je

  Vapaj roditelja kad vide da im dete nikad u životu nije ni poljubilo , a kamoli kresnulo ili bilo u nečemu što može ličiti na vezu. Dete , nažalost , u ovom našem površnom društvu ima obično tih problema zbog neodgovarajućeg fizičkog izgleda...

  (razgovor ispred sobe)

  Evo , treći dan sedi za tim kompjuterom samo spava jede i kompjuter. Proklet dan kad mu kupismo to govno! Za školu kao , a kako smo mi školu završili?
  (ulaze u sobu...)
  Sine, da popričamo. Vreme ti je da malo izađeš napolje, subota je veče, treba neku devojčicu da nađeš...

 3.    

  Vreme ti je

  Sin prvenac, napunio 30 godina. Završio srednju školu i već 10 godina radi za crkavicu jer u struci nema posla ako nemaš debelu vezu ili 5 'iljade jevreja za pol-poziciju. Roditelji zašli u godine, majku bole zglobovi, otac se žali na krsta. Nit' ima devojku, niti razmišlja o ženidbi. Familija ga gurka i zapitkuje, on svima priča: "Biće, ne brinite." U tom dolazi deda sa sela na par dana, da obiđe rodbinu

  - Odi derane blago dedino, da te ja nešto priupitam.
  - Kaži deda, samo brzo, moram do kladže da uplatim fiks na Siti, dobra kvota.
  - Dobro je deda, najeo sam se nekog kačamaka i mleka od sinoć.
  - ...
  - Nego, kaži ti lepo dedi, ima li neke curice, da otpečati deda onu dušmanku što sam je zakopao kad si se ti rodio?
  - Ma kakva cura deda, sve one traže nekog sa parama i dobrim kolima, da imaju svoj biznis i ušteđevinu.
  - Ih, more nisi ti lepo tražio, nemoj dedu da sekiraš. Star sam ja, a i roditelji ti više nisu sasvim mlađani. Evo, ja čuo da je Danica Steve Arapa došla na mesec dana iz Austrije, mlada, fina, mirišljava, iz bogate kuće, završila fakultet u Austrije. Da kažem koju lepu reč za tebe, a? Još mi njen deda duguje što sam ga onomad vadio iz skeptičke jame kad se umalo udavio, sve će deda da sredi. Vreme ti je da se ženiš.
  - Neka deda, sam ću ja, ima vremena. Ništa se ti ne brini. Čuj, žurim da se ne zatvori Mozzart, pričaćemo kad se vratim.

  -----------------

  Prošlo je 6 godina, deda umro pre 4, otac i majka u penziji, prvenac ostao bez posla jer je firma propala, nijedna ga neće bez plate. Mala Danica se udala za unuka Žike Ciganina i rodila mu trojke, Siti je puk'o u zaostavnom vremenu, a rakija još stoji zakopana u podrumu.