Prijava
   

"Vreme."

Skupštinski trol, level pro. Singularna imenica proceđena kroz mikrofon predsedavajućeg, upućena zažagrenom poslaniku koji je zaposeo govornicu k'o komunisti Dedinje '45 i nedvosmislena opomena istom da je predviđeno vreme za njegovo izlaganje/repliku uveliko na svom isteku.

Proizvoljna priroda trenutka opominjanja cenjenog predstavnika naroda u njegovom preljevanju jedino je analogna sviranju pasivnog napada u rukometu od strane rendom skandinavskog sudije, a u zavisnosti od njegove stranačke veroispovesti i drugih zločina.

- Ćale, daj neku kintu, par iljada, ovo-ono...
- Par iljada, a? Pa jesam ja bankomat, pička mu materina, pa da u mene ubaciš karticu a ja pljunem pare?! Pa ja u tvojim godinama nisam od oca SLANIK smeo da tražim a kamoli novac! Sa šesnaes' sam počo da mu pomažem u radnji da bi imao stan i 'ranu, kakvi kurac džeparac bre! Pa ujutru u školu, onda u KUD i posle opet na pos'o! Kad bih negde hteo da izvedem devojku - za ruku pa na Kalemegdan, da se šetamo! Pili vodu sa česme, bre, ništa nam nije falilo! Kući napravim sendviče i domaći klaker pa idemo na izlet do Košutnjaka...i to AUTOBUSOM! Imao sam jedne patike, jednu dobru košulju, jedne farmerke...A ti? PUN ORMAN GARDEROBE! Meni orman bio pun KNJIGA, bre, nije bilo knjige koju nisam pročitao u tvojim godinama! Te Tolstoja, te Dostojevskog, te Selindžera, te Štajnbeka, te...
- Vreme.
- Jeeeste, sine, drugo vreme bilo, nego šta! Pa jedva skupiš neki dinar da kupiš novu ploču Lenjingradske Filharmonije ili odeš u bioskop da gledaš "Žaoku"! Kokice si samo mog'o u filmu da vidiš, bre!

-----------------

- Brate, kako bilo na Kopu? Si sobalio nešto? Msm van staze, hehehe...
- Hehe...E a pazi, brate - dolazim ja u taj pansion u Brzeću, uzimam kofer iz busa i gledam de ću da iznajmim skije i to, e a počela da rominja neka kiša, rek'o, pičku materinu, ne mogu da veeerujem da će ovako da mi počne "kopaklabana", hahaha, msm nisam ja to izvalio nego jedan batica koga sam upoznao u busu, e a lik je luuuud, trenira tektonik, to ti je ona vrsta...
- Vreme, brate. Vreme.
- Uglavnom - tanjiraču video nisam, opijao se svako veče sa ovim tektonikom, mislim da smo jednom i kresnuli...al se ne sećam, jebiga.

Komentari

V-reme - matematička konstanta kojom se odredjuje količina nostalgije u čoveku, proporcionalno dužini vremena koje je prošlo od nekih dobrih, starih vremena.

Mnogo ti ovo loše, Profe, dao sam ti minus. Ne foresteruj ubuduće, vrati se sebi dok još imaš kome. Ako još jednom napišeš slično sranje, dabogda ti žena promukla na par meseci pa nemao za leba.

Hahahaha, koji si ti brat, matori!

:*

Копаклабана

Sasvim dobra blago rečeno čemu minusi pitam se