Prijava
   

Windowsinstalater

Kompjuterski "mag" koji rešava sve probleme sa računarom za 500 din. Nalazi se na svim banderama, stanicama a možda je već i u vašem poštanskom sandučetu!!!
Slično kao i vodoinstalater izuzev što dotičnom cyber-duduku ne viri "ljubinka" (pukotina koja naglašava južni deo leđa) dok bezuspešno pokušava da zaustavi poplavu ispod sudopere (koju obično sam i izazove).
Doduše malo je i uvredljivo ovakvog "stručnjaka" porediti sa vodoinstalaterom jer time zaista vređamo ljude koji znaju da barataju cevima, alatom, crevima , diht-masama ... za razliku od gorepomenutog kompjuterskog gurua čiji se znanje sastoji iz "next>next.. serial number.. next> finish!!!! error(slaba vam je mašina za moj windows ali probaćemo)... Install all>yes!! Fala... Divni ste, koliko ? 500din"..
Update-ovana verzija Windowsinstalater-a ume čak i poneko napajanje da zameni , doduše retko bez dima te popratnih svetlosnih efekata (stavićemo na 110v - da manje troši).
No to nije ništa čudno pošto suncem okupanoj zemlji Srbiji sledi još veća kriza i glad - ne čudi nas pojava najezde majstora svih profila koji su preko noći "ispekli" zanat te svojim primamljivim cenama , brzom i katastrofalnom uslugom na kraju nesrećnu mušteriju ubede da stanje pre "popravke" i nije bilo tako loše te da se kupovina nove stvari ipak isplati na duže staze...

Nervozno čekajući autobus pogled vam pada na mokri, pomalo izguljen oglas "servis računara, čišćenje virusa...Kod Vas, 0-25h, 10 dana u nedelji..cena 500din"
Setite se da vam na kompjuteru ne radi zvuk već neko vreme te se odlučite na taj hrabri potez da sutra pozovete dotičnog u nadi da ćete uskoro opet moći uživati slušajući omiljenu vam Beethoven-ovu simfoniju u C-duru. :o)
Sutradan, nakon kraćeg razgovora "genije" se nacrtao u roku od 15min kod vas, pod miškom noseći kinesku torbicu sa diskovima. Bledunjav, neugledan, neobrijan , masne kose i sa "flashkom" oko vrata uverava vas da će sve biti rešeno u najkraćem roku te da ništa ne brinete!!! Sad već počinjete da brinete..
Uspevate da iskontrolišete nagon za povraćanje i puštate ga u kuću ignorišući miomirise koje "haker" ostavlja za sobom (koliko li samo ima posla kad se jadan ne stiže ni okupati).
Otpočinje operacija "kajanje":
Vi: Znate, ne radi mi zvuk već dve nedelje - ne znam sta mu je..
Majstor: "Uh , PA DA - SIGURNO JE WINDOWS u pitanju , trebaće mi oko sat vremena.. Imate li disk sa drajverima ? "
Vi (jedva ste se setili šta je to): "Uhhh.. Imala sam ali je ostao kod mojih u Valjevu.."
Majstor: "Nema veze, to ionako samo usporava sistem..."
Prolazi vreme...
Naposletku "Bill Gates" napokon uspeva da "pregazi" sistem i sada još "kilaviji" računar prikazuje neke znakove na "desktopu" - podsećaju na ikonice..
Majstor: "E ovako-sada vam sve radi, nema greške.. doduše opet se ne čuje zvuk ali tu nema pomoći jer vam ne radi matična ploča , a i procesor malo drnda. Mislim da je računar prestar i polako mu se jedno po jedno kvari.."
Vi: "Pa star je oko dva meseca!!"
Majstor: "Joj gospođo pa Vi niste svesni kako računar brzo zastareva..Ako imate garanciju mogu vam to rešiti pravi.. ovaj... ovlašćeni serviseri"
Vi: " Uhh .. paaaa.. dobro, u garanciji je,imam sve papire i račun. Koliko sam ja vama dužna?"
Majstor(jedva dočeka): "500 din gospodjo.."
Dajete mu 700 din ne biste li ga motivisali da što pre izađe ali , avaj, mučenik se vraća jer u liftu shvata da je izgubio svoju dragu "fleškicu" od 256MB (skromnost je vrlina).
U odlasku se mimoišao sa vašim suprugom i ćerkom koji su dve nedelje proveli u Valjevu..
Nakon pravdanja, suza i opake svađe naposletku uspevate da ubedite supruga da je neugledni mladić samo došao da popravi kompjuter. Za to vreme vaša ćerkica uključuje punjač za iPod u produžni kabal od računara izvinjavajući se što pred put nije ponovo uključila zvučnike.. Žurilo je zlato mamino..
I "neverni Toma" tj. vaš muž na kraju definitivno biva ubeđen da je junak naše priče zaista bio tu samo radi računara. Kako pitate se?
Pa vrlo jednostavno: Jedini u komšiluku sa ponosom možete reći da imate Windows Vista Buggy Edition!! Uz to su vam nestale i slike sa zimovanja, važna dokumenta za posao , programi za rad.. Ni to ne bi bilo strašno da se sistem ne "vuče" kao puž. Dobro, bar možete uživati u omiljenoj muzici , međutim i ta nada brzo umire s' obzirom na to da i pored sada uključenih zvučnika umesto divne melodije sada izlazi poruka 'bad directsound driver'.. Hmm.. Možda ti drajveri ipak nečemu služe ..
E da, vucibatina vam je pocuclala i bombonice koje uvek držite pored monitora dok u trenutcima dokolice klikćete Zumu Deluxe...
I sve to za 500 din.

Komentari

Auuu. Poruka sebi: Pročitaj kasnije, sad u krevet.

Ekslent! Sve su to lopovi,ja sve sama popravljam i odlicno radi! :D +++

Ili da kazem mozda C++! :P