Prijava
   

Zato što su Cigani

Jedini razlog zbog kog neko ne voli Cigane. Svi oni koji ih ne simpatišu uvek tvrde kako ih ne vole zbog toga jer su prljavi, smrde, neobrazovani su, kradu, prose, neće ništa da rade..
No to je samo izgovor. Postoje i oni koji su vredni pa šljakaju na gradjevini, kao i oni koji su završili neki faks (do duše retki) pa nastoje da u životu rade nešto normalno. Oni koji mrze ove prve, podjednako mrze i ove druge. I kad je doteran, čist, opeglan, obrazovan..Opet je nekako Cigan, zar ne?

- Pazi ovu Ciganšturu, džepari!
- Vidi onog mandova, mlad, zdrav a prosi!
- Gledaj onog šabanskog Cigosa, fura Djan Franko Fere od glave do pete, čak i miriše..Mora da je klepio u Beču.
- Hehe gledaj Cigu, lopata na gradji! Ko ih jebe kad ne uče školu!
- Majke ti! Vidi ga Ganci, odelo, cipele, taška, da nije advokat? Ukrao diplomu sa faksa, a? Mrš u kontejner karton da skupljaš, tu ti je mesto!

..Priznaj, ne voliš Cigane, rasista si i gotovo.

Komentari

Mora da je klepio u Beču. :) +

Melki izgleda da ti treba 2-3 dana pauze.I ja isto ne mogu da napisem definiciju vec danima,ne radi mozak

Što je najgore, pristojni ganferi ne mogu da podnesu neradnike ganfere, jer kvare sliku.

Ne treba da ti radi mozak da bi napisao definiciju na vukajliji.

Ta ljubav nije obavezna.

Ja da mogu, pretvorio bih sve ljude u Cigane. Ili Kineze.

što bre?...imao ja kao klinac komšije cigane..ekstra ljudi..sa ovim jednim posle dok sam bio student šljakao, bugarska, rumunija ovo, ono...baš smo bili dobri..on posle zapalio za švabiju...al kad dođe, uvek se ko ljudi provedemo...sad sestri i zetu preko puta ciganin, sam kaže ja sam ciganin, ekstra čovek..dok je zet zidao kuću, sve od njega šta mu treba...dolazi čovek na slavu sad, niko u njemu ne vidi ciganina nego čoveka...mislim, ne razumem tu generalizaciju..svugde ima loših ljudi..ni mi srbi nismo zlatni...

dao bi ti plus ali me kolje ova zadnja rečenica u primeru...kao da ja treba da priznam da sam rasista..a nisam...

Ne treba ni da priznas ni da budes. Ne treba ni plus da das, ni da ti se dopadne. Treba da razmislis, to je cilj ;]

ja sam razmislio, davnijeh dana...još dok sam sa tim Redžepom valjao robu iz rumunjesku i bulgarije...

ovakve predrasude mogu ponekad bas da me bas naljute. mozda zato sto je jedna od mojih jako dobrih prijateljica jos iz detinjstva ciganka. pa sam, jebiga, imala priliku da iz prve ruke vidim neka pljuvanja i prozivanja. svega nekoliko puta, ali dovoljno da pozelis da majmunima nalupas nekoliko vaspitno-poprravnih. al' ne mozes kad su jaci od tebe. sranje.
e da - plus za definiciju.

e od tih fakultetskih imamo u Nis Osmana Balica! I zbog njega ne moz da smislimo ni one sto posteno fizikalisu na gradjevini! I posle onih malih skotova sto napadaju devojke po gradu mi prvo on padne na pamet!