Prijava
   

Zavisnost od interneta

Najnovija vrsta psihicke i telesne zavisnosti u coveka.Najzastupljenija je medju mladima,konkretno tinejdzerima.Odlikuje se porivom za visecasovnim bdenjem nad racunarom i zapostavljanjem obaveza poput skole i posla.

Stadiumi razvijanja zavisnosti:

1)Dobijate pristup internetu.
2)Na pocetku besciljno lutate netom;ponekad svratite na neki sajt poput Wikipedie ili Vicevi 100% zabava i slicnih....
3)Saznajete za fejsbuk*.Otvarate nalog.
4)Pocinje stadium visecasovnog buljenja u monitor i cetovanja na fejsu.Provodite sve vise i vise vremena na njemu.Naravno u tu pricu se ugurava i MySpace.
5)Preko fejsa saznajete za brauzer igrice poput Travian ili Aquarium i sl.Ubrzo pocinjete aktivno da se bavite tim igricama.
6)Uclanjujete se na neki forum i pored fejsa provodite ogromni deo vremena na forumu.
7)Saznajete za igre poput BiteFight i eRepublic.Pravite nalog u obe,i aktivno trosite vreme na njih...
8)Pronalazite Vukajliju....

*Ima zavisnika koji su prikljucili internet samo zbog FB-a,ali uglavnom se i svi oni navuku na ostale nuspojave ove opake zavisnosti.

Komentari

Ево ти +, али убаци спејс.

:)

Ja sam malo lutao bezveze, pa odmah dosao na Vukajliju. Ali, nisam zavisnik od neta. To sto na Vuki provedem nekada i po ceo dan ili noc ne znaci nista... :D

:)
zaboravio si samo skidanje filmova, serija, muzike...

e pa sad kad je sve vec receno meni ostaje samo da pred roditeljima izigravam nevinasce...e da,nikako da se naviknem da mi nece stici nota kad neko ovde prokomentarise neciju defku kao na fejsu(tamo stizu note i za pustanje vetrova)... +