Prijava
   

Zdravko Sotra

1.Reziser koji je snimio sjajne serije kao sto su Vise od igre i Price iz radionice.
2.Reziser koji je snimio truli film Boj na Kosovu, sa istorijskim neznanjem i malim budzetom, koji nije sluzio ni za sta drugo, sem da se digne nacionalna svest kod naroda, da bi kasnije snimio najgledaniji, ujedno i jedan od najdosadnijih filmova nase kinematografije svih vremena, Zona Zamfirova, zatim bedan pokusaj kopiranja Balkan ekspresa, Pljacku Treceg Rajha, i, naravno, naucnofantasticnu sapunjaru, Ranjeni orao.Trenutno snima jos jednu takvu seriju.

Zakljucak-nekada, mlad i perspektivan reditelj, danas papak.

Komentari

Boj na Kosovu je snimam nešto ubrzano, zbog godišnjice. Hm..mogao bih ga definisati. Zona Zanfirova je sprdanje sa kulturom jednog naroda. Ali imao je fantastičan uspeh, jer je prvi film posle mnogo vremena kome je tema ljubav. Posle onih "rana, do koski, burata baruta", narod je jedva dočekao ljubavnu temu i ne zameram mu. Bez obzira što se nadam da će Šotra za to nedelo jednom i krivično odgovarati.

Ja Boj na Kosovu nikad nisam mogao da gledam do kraja.A Zonu Zamfirovu su mi, verovali ili ne, pustali kada sam isao na more, i to dvaput:kada sam odlazio i kada sam se vracao.Smorio me je nevidjeno.

"Greh njene majke"... e sad je srozo načisto!