Prijava
   

Zdravko Šotra

Snimio kultnu tv seriju "više od igre" i kultni film "Idemo dalje". Onda je utripovao da je veliki režiser pa je '89 za cca 28 dana snimio ono što bi trebalo da bude spektakl od min. tri meseca temeljnog rada "Boj na Kosovu". Tu je radnike iz lokalne fabrike iskoristio za scene masovnog pokolja (opšti plan je pa se ne vidi da su u plavim radničkim mantilima)i u uvodnim scenama prikazao srpske seljake kako vade krompir koji je btw u evropu došao tek posle 1492.

Komentari

Juce je bilo na nekom kvizu da ga je doneo Dositej Obradovic. Krompir, mislim, ne Zdravka Sotru.

Dositej ga je doneo u Srbiju, samo sticajem nesrecnih okolnosti on nije bio taj koji je otkrio Ameriku, inace bi ga doneo u Evropu. Evo na vikipediji pise i da ga je doneo pocetkom prvog srpskog ustanka. Znaci da greska nije samo tih 100, vec preko 400 godina. Sve to pod pretpostavkom da je Milan zaista ugledao krompir ;)

znači krompir je u Evropu donet iz amerike. U srbiju je stigao 1806. kad ga je dositej doneo sa sobom kako bi prehranio narod u vreme ustanka. Celu tu scenu prikazao je Đorđe Kadijević u TV seriji "Vuk Karadžić" na osnovu fenomenalnog scenarija Milovan Vitezovića.
Što se tiče Boja na Kosovu, taj film i dalje emituju s vremena na vreme iako ga treba zaboraviti pošto je bruka i sramota kako za našu bogatu istoriju tako i za našu kinematografiju koja stoji rame uz rame i sa mnogo jačim kulturama

kultni film "Idemo dalje??? wtf !!