Prijava
   

Zelena pivska flaša

Zelena flaša piva je nekada predstavljala kontrolni uzorak tokom proizvodnje i punjenja flaše piva. To je bila svaka 100-ta flaša i relativno često se mogla naći poneka takva flaša u gajbi.

Svako ko je dobio takvu flašu prilikom naručivanja u nekom ugostiteljskom ojektu je istu mrzovoljno prokomentarisao i najvećim delom je tražio da mu donesu neku drugu.

Ukus se nekada zaista razlokovao, jer umesto da se kontrolni uzorak rashodje on se vraćao nazad na pakovanje dok su u njemu ostajali ostaci "hemikalija" koje su se koristile za proveru kvaliteta. Te hemikalije nisu ostavljale neke posebne posledice sek što su kvarile ukus (najveći greh hehehe) i mlkice problema sa stomakom kod nekih ljudi (kod onih koji i inače imaju osetljiv stomak).

Takođe, na osvetljenom mestu sunčeva (ili veštačka) svetlost veće "posledice" ostavljaju na pivo u zelenoj nego na "standardoj" braon flaši. Odatle toliko nezadovoljstva zbog jedne takve flaše.

Sada takve flaše ne predstavljaju više kontrolni uzorak, ali čovek se nekih navika teško odvikagva. Zato starije osobe smatraju za "jeres" kada im date pivo u zelenoj flaši.

Komentari

a kad su prestale da budu uzorak?
mislim, ja znam da su pre 6-7 god flase Valjevskog piva bile pola braon, pola zelene....sta su tad predstavljale?

to znači da su se verovatno skupile one zelene posle kaucije.
toliki broj zelenih flaša samo pokazuje da je kontrolni uzorak kao takav prestala da bude zelena flaša. sada se kvalitet i ispravnost kontoliše na slučajnom uzorku jer je tako mnogo relevantnije.

zato su i ugasili Va pivaru :)

Gde se seti Zelenog piva:)))))
Bila je fora i sa providnom flašom (dali za pivo ili Banatski rizling???)