Prijava
   

Zelena stranka

Sinonim za lika koji je kao televizor u međugradskom autobusu, no bez njega ne bi sve prošlo kako valja i dolikuje.

Naime, gotovo sve svetske vlade imaju bar jednog poslanika iz zelene stranke. Njihova vizija je, elem, zelena, i smatraju da sve što se radi, treba da bude zeleno. Tu stranku uglavnom čine jaki liberali, koji podržavaju LGBT, abortuse i zalažu se za slobodu (ne onu čačansku) u svakom mogućem polju. No, naročito su džangrizavi kad vide smeće na ulici/travi, prljavu reku, čađav dim iz fabrike koji izlazi k'o metak iz puške ili bilo šta što može imati i minijaturan loš uticaj na životnu sredinu. Zato su se i okupili. U nekim državama oni čine znatan deo narodnih poslanika, no u većini slučajeva je njihov relativni udeo u skupštinskoj sali gotovo zanemarljiv. Efekat njihovog sudelovanja u poslaničkoj klupi nije u potpunosti poznat, a veruje se da imaju neki uticaj, da ga jebem.

Pa tako i ova ličnost. Izgleda bitno kao semafor u GTA a zapravo, kada se stvari sagledaju iz više uglova, njegovo odsustvo bi donelo više štete nego koristi.

- Ala ćemo se provesti strava sutra na rođendanu kod Ljubice, šta misliš? Biće tu i Marko, i Milica, i Šomi iz osnovne, a što je najjače, biće tu mnogo njenih koleginica sa saobraćajnog! Luuudilo!
- Ja stvarno ne znam koji kurac svi zovu tog Marka, on svaki put zasedne u ćošku s flajkom vopsa u ruci i samo što ne počne da se ponaša k'o partibrejker.
- Tebra, ako kojim slučajem nešto budemo sa'vatali on će da čuva stražu, ne zovu ga džabe zelena stranka!