Prijava
   

Željko Samardžić

Najpoznatiji pevač koji boluje od Alchajmera.

Tekstopisac: Gosp. Samardžiću, evo nova pesma, čujte par stihova: "...Gde se palim, tu se gasim, ženska lica suzom kvasim, ko me ljubi igru gubi, nikad neću da se skrasim..."

Ž. S: Hmm, lepa je, uzimam! Al', sve mi nešto zvuči poznato, kao da imam neku sličnu...

-Ma, nemate, gos'n Željko, uzmite ovu, samo 5000 jevreja za vas.

-Može, taman da promenim malo, da ubacim i koju ženskastu pesmu!
------------------------------------------------------------------------------------------------------Nedelju dana kasnije:

-Gos'n Željko, imao sam inspiraciju ovih dana, imam još jedan tekst, slušajte: "...Za jednu noć kraj mene, ti bi dala ceo svet, a ja sve sve što imam za tvojih dvadeset i pet..."

-Može, idealna! Baš malo da pevam i lepe ljubavne za promenu, da se približim ženama...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------Mesec dana kasnije:

-Gos'n Željko, imam novi tekst, štancujem ih u poslednje vreme k'o šiptari porod! "Ja kunem se u ljubav, zbog ljubavi opraštam,
nek stoput sam muškarac na ženskoj strani ja uvek sam..."

-Može, baš mislim da bih trebao malo da se okrenem ženskadiji, ova pesma će biti dobra za početak...

Komentari

Da nece da peva o ljubavi prema muskarcu?

Ne, nego će za promenu da peva o alkoholu, kockanju, porodici... Malo bez ljubavi, kenja mi se od njegove ljubavi prema devojčicama... A verujem da ima još mnogo ljudi koji tako misle. Samo sam hteo da okrenem na šalu njegov stil i sličnosti između pesama... Očigledno nisi skontao iz te perspektive...

Jbg, to je njegov stil, covek je od pocetka furao takve pesme i to je jednostavno njegov stil, koji je gradio, po cemu je prepoznatljiv. Ako bas hoces pesmu o alkoholu, imas npr. evergreen "Sipajte mi jos jedan viski". E, sad ako ti ocekujes pesme tipa "Alkohola tona, soba ko bombona" ili "Pijem, pevam, secem vene", onda mi je drago sto postoji bar jedan pevac koji ne fura takve stvari.

e jes vala, jebale ga zene
sta im peva, to sve treba maltiti i poslati u kujnu
++

h.a.u.n-OK je to, mislim-njegov stil, ali i EKV je imao svoj stil, ali su se razlikovale pesme, nijedna nije ličila na prethodnu, ali kad ih čuješ-odmah znaš i ko peva... Izvinjavam se što mi je palo na pamet uopšte da poredim te 2 stvari, kao da mešam babe i žabe. Još jednom-stil je stil, a pesme su pesme, on je večito matori šmeker i svaka riba bi levu ruku i desnu sisu dala da bude sa njim, nema veze što je 30+ godina mlađa... Ako se drži istog fazona-bar može tekst da mu bude drugačiji. To je sve što sam hteo da kažem. A ako gledaš subjektivno-u redu je i to, o ukusima se ne raspravlja. I nisam mislio da treba da peva pesme koje si ti naveo, ja prvi to ne slušam.

+
Željko je isuviše flafičast.