Prijava
   

Žensko na terenu za basket

Ubica volje za igrom, i jedna od najnepoželjenijih pojava na terenu za basket. Bilo da se radi o klasičnom tipu devojke koja nema pojma o igri, ili o devojci koja je i provela par godina trenurajući, sve se svodi na isto - ona bi da igra, i oni nema šanse da je odbiju, ali je stvar u tome što je igrati basket sa devojkama isto što i da pokušaš da igraš ozbiljno na revijalnom meču za pomoć Japanu. Jednostavno, sve se svodi na zezanje. Problem je u tome što se na basket uglavnom ide na drugu vrstu zezanja, u prevodu, da se istrčiš, iskačeš, izguraš sa drugima i posvađaš sa najboljim ortakom oko toga da li je bio faul ili ne.

Opet, njeno znanje i veština kada je basket u pitanju su skroz nebitni (osim u slučaju da je član prvog tima lokalne prvoligaške ženske ekipe), i koliko god da odskače od tipične devojke koja jedva loptu hvata, nema šanse da da će iko protiv nje igrati ozbiljno. Jednostavno, nema šanse da se ti zaletiš na prodor pored nje, da isprobavaš nove driblinge pored nje, da igraš leđnu tehniku pored nje i lakovima je sklanjaš sa leđa.

Sa njene strane gledišta, postoje dva ugla: Prvi, ako baš nema pojma o igri, i nema ni malo muškog takmičarskog duha, onda ona ni ne obraća pažnju na ovo gore napisano; i drugi, ako je takmičarski nastrojena, zna startnu petorku Juge iz Indijanapolisa 2002. i trenirala je par godina u lokalnoj ekipi, e onda je već došla u tu situaciju da žali za tim što je daleko bolja od svojih vršnjakinja, ali opet nedovoljno dobra i ozbiljno shvaćena za igru sa muškima.

- 'Ajde da odigramo jednu 1 na 1, može?
- Ma nema šanse... Mislim 'ajde, ali ja ću igrati opušteno.
- Ne! Hoću da igraš ozbiljno!
- E to tek nema teorije, ne mogu protiv tebe ozbiljno, ti si... žensko...
- Igraj sa mnom, kao da igraš protiv Dvejna Vejda lično! Molim te!
- Ne mogu, nema ništa od toga, jednostavno, nemoguće je... Kao da me teraš da na svadbi plešem valcer sa najbolji ortakom...

Komentari

:+D, onoliki.

- 'Ајде да одиграмо једну 1 на 1, може?

Ovo može, ali basket srećo, zaboravi!

Ako voli i praktikuje ledjnu tehniku bude izuzetno neprijatna situacija :) +

омиљена. Играо сам пар пута, сваки пут увалим неком другом да чува жемске, ја не могу бре, пошто по навици бијем, а њих ми је жао... Ал' ако је нека добра, ту се треба потрудити да је ти чуваш, још играш пресинг, па ти се понекад омакне рука где не треба 3:)

Tek devetnaesti plus... :((( A nadao sam se da će od mene biti barem pedeseti... I, naravno, *

страшан +, мого би ти друже на насловну!

- Не! Хоћу да играш озбиљно!

Ово ја обично кажем...ал' нико никад тако не игра.... :(((

+

Као да ме тераш да на свадби плешем валцер са најбољи ортаком...

bravo +

nikada neće naučiti...
+

:DDDDDDD

Majku li vam jebem hohštaplersku, zato niko nije 'teo d'igra sa mnom ozbiljno... A jesam bila dobra!

страшан +, мого би ти друже на насловну!

Slažem se. Samo što je teško da će neko od modulatora da prepozna ovo zlato. Bagra.

* i to onako lagana....

Majku li vam jebem hohštaplersku, zato niko nije 'teo d'igra sa mnom ozbiljno... A jesam bila dobra!

Јебига сестро, гледај то са позитивне стране. А чек, заправо нема позитивне стране... Јебига... :))

Ma beži, okrene leđa, vodi loptu i dupetom te gura ka košu, a ti jbg budi dzentlmen pa gledaj kako da se pristojno pomeriš da ne bude neprijatno, a da ne primiš koš :)) +

Vatanje za sise u najavi.

Definicija je sjajna! Ali verovao ili ne, meni je jedna utakmica s ženama ostala u fenomenalnom sećanju. Srednja škola, čas fizičkog. Igrom slučaja, na času od muškaraca samo jedan ortak i ja, a sve ostalo ribe. I uzmemo zajedno s njima da igramo košarku (baš košarku, ne basket). Ortak u jednom, a ja u drugom timu, naravno. I čoveče, kakva je to tekma bila. Osećao sam se kao Michael Jordan XD

Prelepa definicija, sva sam se nesto raznezila.. ide u omiljene, naravno. :) I sve ostale definicije su ti odlicne, tako slikovite.. bravo!