Prijava
   

Zezanje krize

Nizu glupih reklama pridodala se još jedna.
Reklama za pivo Pils Plus.
Svi ljubitelji piva će reći da je to sasvim dobra reklama koja se lako pamti i ulazi u sleng njen glavni moto.
Međutim, retko kome padne na pamet da je zakonom zabranjeno reklamiranje alkoholnih pića, a da se ova i njoj slične reklame veoma trude da stav prema alkoholu toliko ublaže da to postaje zabrinjavajuće. Postaje normalno da i deca od 10 godina piju pivo. Zašto?
Zato što se u ovoj zemlji ne poštuje zakon, a još manje neke moralne norme. Sve zbog profita raznih belosvetskih kompanija koje su pokupovale naše pivare i sada im je jedino stalo da prodaju što više litara piva, pa makar ga i deci prodavali.
Istina je da te kompanije zapošljavaju neke ljude i da mnogo porodica živi od njih. Istina je da te kompanije plaćaju neki porez ovoj državi, ali je isto tako istina da se mnogo novca iz budžeta potroši na lečenje posledica alkoholizma.
Uništavaju se porodice, dolazi čak i do ubistava pod dejstvom alkohola, a sve to počinje sa nevinim davanjem maloj deci da srknu penu od piva.
" Dođi ljubi ga deda da ja i ti zezamo krizu." - To reče jedan deda svom unuku ispred prodavnice i dete poteže gutljaj piva.
Za to vreme neki zapadni kapitalista koji u svojoj rodnoj zemlji ne može da se reklamira broji zarađeni novac od prodaje piva i zeza krizu. Njegovo zezanje krize ostaviće teške posledice na naše društvo u celini, ali sami smo krivi.

Komentari

Зашто не урадиш нешто поводом тога?

Ja uradih, napisao sam definiciju, a ti?

Ја ћу да васпитам своје дете.Не вреди људима објашњавати?

Ne branim nikog ,ali pivo i vino se smatraju hranom tako da je dozvoljeno njihovo reklamiranje...a da reklama nije uspela ti ne bi pisao definiciju o tome

Ja moje dete već vaspitam Makso.
Bugi, taj ko kaže da je hrana taj laže u korist proizvođača pića. Dokaži mi da je hrana. Inača, reklam po meni nije uspela, nego me strahovito nervira.

Potpuno se slazem sa tobom.
Znam da se verovatno ne slazes sa mnom, ali ako ne sme trava da se reklamira, a kamoli prodaje, ako ne smeju cigare da se reklamiraju - zasto onda alkohol sme?

Pa ne sme da se reklamira po zakonu, ali lobi je jak pa jebeš zakon.