Prijava
   

Zombi

Po već prihvaćenim načelima, zombi je živ mrtvak kome su aktivne samo najosnovnije motorne i psihičke funkcije i jedini cilj njegovog bitisanja je hrana i potraga za istom.

U velikom broju horor filmova su glavni antigonisti, spori su i non-stop se vuku ali se uvek dočepaju da gricnu svaku osobu koja nije glavni junak. U nekim filmovima (kao u "28 dana kasnije") su brzi kao da su se dopingovali konzumiranjem NBA i NFL zvezda.

Ispuštaju neke neartikulisane zvuke, krkljanja i poneki polu-krik i pored toga odlično se razumeju pa tako organizuju odličan napad u kom mogu da rasture elitnu jedinicu američke vojske. Uvek idu u grupama iako nije utvrđeno da li su svi (dok su bili ljudi) bili u redovima za hleb, mleko i ulje ili su se vraćali sa utakmice lokalnog kluba. Uvek ispred njih ide jedan solista koji je uvek najružniji, tobože da snima situaciju, a u suštini da prvi gricne ako se šta ima gricnuti.

Uglavnom se ne objašnjava odakle su došli i kako su to postali (sem u nekim filmovima kada je u pitanju genetički inženjering ili neki opaki virus opet povezan sa genetičkim inžinjeringom), oni su jednostavno tu, da seju strah, šire paniku i da lagano, veoma lagano dohramlju do svake svoje žrtve. Nisu ni dobri ni loši, oni su jednostano malkice gladni. I vi ste stavka na njihovom meniju.

Komentari

da, uvek sam se pitala kako je moguće ubiti čoveka koji je ustao iz mrtvih?
ja mislim da oni stvarno ne postoje.
realno.

Pa, postoje, ali je to druga priča. :-)

Zombiji mogu da postoje, al što kaže zyclon to je duga priča!