Prijava

Prosta ekonomija. Ako dodje do nuklearnog šibanja neće više da bude mejmuna kojima možeš da prodaješ himarse, patriote, F-16, S-300, rafale itd.
Jedna patriot raketa $2m, pametnom dosta.

red rata, red pandemije, profitiraš na oboje :)

momcilo milinovic, profesor

plidu spominjao milanovica lolo, nisam, plasio me evil mouse face reko gde sad ovo da otvaram lol

vladaju evropom ko nikad do sad

vladaju evropom bukv preko kojekakvih ursula, dzaba sto jevropljani protestuju vec dve godine (objasni drugosrbima)

kad prodje rat doci ce sa investitorima da iskoriscavaju ono sto je ostalo od ukrajne.oni dobr

zavisi cija bude teritorija tj dal je rat namesten ili nije, to cemo naknadno videti za sad je lozana, ovo sto su ruje uzele za sad i obnavljaju

red rata, red pandemije, profitiraš na oboje :)

i ova bolest x bukv modz posluzi za to, e dosta rata sranja ajmo sad malo vace da se pajsad

U J E D I N I M O
J
E
D
I
N
I
M
O

protiv zajednickog nevidljivog neprijatelja

*ljudi su bukv isti mejmuni na nivou seoske zajednice ili globalno, samo je tehnologija drugacija

ceo donbas je ruski to se zna e za ovo ostalo videcemo.ukrainsko nece da bude sigurno, moci ce samo da rade tu, da oru zemlju.rusima to i ne treba imaju ravnice podosta.mora da bude neka tampon zona

Šta vi mislite da li je Ukrajina mogla spriječiti rat?

jbg i to je diskutabilno, te oranice u ukr modz prehrani ceo svet i bukv mos ranis kojekakve afrike i mejmune. ako ruje true uzmu ovo za 20-30 dina svi ukri ce postati ruje po difoltu, sto u neku ruku i ima smisla. Dok moskva nije ni postojala glavni grad rusije bio kijev cuj sad imamo ukrajince. Ajd odjepte kakvi kurci ukrajinci to ne postoji (imaginarna rasa kao i jugosloveni)

ona sa amerima ga je i zapocela.ameri dali ovim ukrainskim nacistima vetar u ledja, oni preuzeli kontrolu nad zemljom

bukv rat je izmedj ruja i drugoruja (srba i fake croata) zato i jeste ova lozana de smo mi za ruse a kroasan za ukranice, samo pitanje dal zapad modz napravi tamo sranje kao sto je kod nas napravio i sjebo srbe da sacuvaju svoje zemlje (objasniti drugosrbima)

Da ali očigledno im je (Ukrajincima) bila izuzetno glupa računica. Ne govorim za Amere, Ameri imaju svoj interes, i to je racionalno.

A za Ukrajinu nije bilo racionalno da ulazi u rat.
Sad ti što su na vlasti boli ih kurac za narod i Ukrajinu (može se pretpostaviti da je tako).

Znači narod se zajebo kad je tu ekipu doveo na vlast (pod pretpostavkom da su uopšte bili fer izbori)...

Ovo Jovo sto si reko bukv ruje ispale max korektne, trpeli kojekakve teroristicke akcije od fazon 2014, odlagalo se pomeralo, jedni drugi treci pregovori taman ked je trebalo da se smiri dosao dzonson, svaki put kokainski kmeci dajte jos oruzja (mozemo mi ovo dobiti)

narod se pitao ko mi sto se pitamo oko vucica

Dok moskva nije ni postojala glavni grad rusije bio kijev cuj sad imamo ukrajince. Ajd odjepte kakvi kurci ukrajinci to ne postoji (imaginarna rasa kao i jugosloveni)

ukrajinci su rusi. ono sto racunamo u nase. rusi su sovjeti - to su oni sto su hteli da nas prcaju, zatim puno puta zajebali. i to nisu samo sloveni i "nasa braca". ovo ti je rat rusa protiv CCCP.

potpuno pogresno se mi tu emotivno ulazemo braco. pomesali smo malo ko je sta tu.

oni ruski i beloruski rusi isto to kapiraju uglavnom, vecinom.

Tek sad mi nista nije jasno, ruski beloruski rusi ukrajinski jugosloveni budi bog snama

pa to i jeste poenta, tamo bukvalno ne znas ko je ko.

al opet sigurni smo da znamo i da smo odabrali one prave.

ajde ajde, ujedinio nas zajednicki neprijatelj cuj ne znas ko je ko

nego kako, znamo, dok nije pocelo ovo sranje, bukvalno nisi razlikovao kad ti neko kaze ja sam iz ukr/rus sta je sta, mentalno je bilo isto.

ko sad kad pricam sa nekim, ok ovaj rus - ne ja sam ustvari poreklom iz belorusije. ok kul rujo.

i dalje mi tesko da zamislim tu neku razliku. tek krenu da se razlikuju kad predjes ural, i kulturom i verom i svim ostalim.

zato i pricam, mnogo mi cudno navijanje tu.

aze ja sam iz ukr/rus sta je sta, mentalno je bilo isto.

u sustini i dalje je tako, isti narod slican nama (sa naseg aspekta)

navijanje je vise u smislu - amerike dobicete popicki, ukr bukv kolaterala svima zao al ko vas jebe prodali ste dusu pajsad djavolu. obj da se nije zapad petljao rata ne bi ni bilo, sto ide u prilog tome ko je i zakuvao sve (uvodjenje kojekakvih demokratija sorosevaca)

bukv u srb kad vidis ruje isto kao i ukre, i jedni i drugi pobegli od sranja. da nema tog zapadnog petljanja ne bi prvosrbi tako lako odabrali stranu vise bi se drzali po strani sad jbg drugosrbi oni bi vrv i nato bombardovanje pohvalili kao nesto divno i neophodno, to su vec mentalni problemi

na kraju krajeva kao da se ukrajincima i ratuje, uvuceni u sranje ljude vijaju po ulicama da ih vuku na ratiste, pola zemlje se iselilo

*doduse gomila ovih ruja su dosli zbog swift koda i posla kojim se bave da nije toga vrv ne bi dosli u srb da su mogli od kuce sljakati

Janukovič je bio nešto kao Koštunica. Konzervativan, proruski, ali ipak deklarativno za EU. Da je bio protiv EU, nikad ne bi pobijedio na izborima.

E sad zamislite šta bi se desilo kod nas da je tamo neke 2007. jednog dana Koštunica iz čista mira izašao pred narod i rekao: odustajemo od svih EU integracija, nećemo potpisivati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Tad je narod bio još entuzijastičan oko EU, i mislim da bi bilo popriličnog sranja i kod nas.

Eto zbog toga se desio Majdan.

Međutim, iako je promijenio priču usred svog mandata, Janukovič je bio legitimno izabran na izborima, i svi koji su bili proruski orijentisani u Ukrajini, i dalje su ga podržavali, bez obzira na odustajanje od EU. Što znači da je bilo izuzetno podijeljeno društvo.

Nije bila situacija tipa 5. oktobar, kad su svi bili protiv Slobe, čak i neki penzosi, nego je bila situacija bukvalno kao pred građanski rat. Pola države ne može da ga gleda zbog odustajanja od EU, druga polovina i dalje ga podržava, čak konta "bravo care, koji će nam smrdljiva EU".

A onda, sam Majdan kad je došao nije bio nimalo naivan. Kad su skinuli Janukoviča, krenula je oštra retorika protiv Rusa, krenula je derusifikacija Ukrajine, izbacivanje ruskog jezika, itd... Što je izazvalo pobunu u krajevima sa velikim brojem ruskog i proruskog stanovništva.

U suštini ratovi se dešavaju uglavnom u duboko podijeljenim društvima. Tamo gdje ima neka većina i neka manjina koje imaju dijametralno suprotne stavove, i koji su uz to iz nekih geopolitičkih razloga dodatno usmjereni jedni protiv drugih.

Nije mi sad baš realna ona priča da je rat počeo (samo) zbog približavanja NATO-a granicama Rusije. Pa Rusija već graniči sa NATO-om, i sad se sa Finskom ta granica povećala, pa nikom ništa.

Po meni je realnije da su za Ruse tu ovi motivi:
1) podrška populaciji u tim ruskim i proruskim krajevima koji NE ŽELE da žive u Ukrajini koja teži NATO-u, itd...
2) resursi - Ukrajina je bogata rudama, žitom, itd.
3) strateška pozicija, kontrola Crnog Mora
4) slanje poruke NATO-u da je Rusija ozbiljan igrač na globalnoj sceni koji se ne libi da svoje interese štiti i vojno... pokušaj neke geopolitičke samoafirmacije i težnje multipolarnom svijetu

Sad, što se Ukrajinaca tiče, sasvim mi je razumljivo da su težili ulasku u EU. Pa i mi to težimo, osim nekih prvosrba, ali čak i među prvosrbima, određeni broj je za EU.
Ako su imali pogrešnu procjenu da će Rusija sjediti skrštenih ruku i gledati kako se oni integrišu u EU, bez pritisaka, itd... I to mogu da razumijem. Mislim realno, šta ima Rusija nekom da brani da ulazi u EU? Ako je na Janukoviča izvršen neki pritisak u tom smislu (don't sign SSP or else), to je i za mene iznenađenje.

Ono gdje su se Ukrajinci zaista zajebali na potpuno diletantski način je ako su ikad pomislili da mogu ulaziti u NATO, i da to Rusima neće predstavljati problem. Pa brate, budi realan. Ne učlanjuješ se u vojni savez koji je direktno antagonističan Rusiji, ako sa Rusijom dijeliš pozamašnu granicu, a ta Rusija je druga najjača vojna sila na svijetu. To ako su mislili da će im proći, stvarno su budale.

Računica NATO-a u cijeloj priči je tu najjasnija i najracionalnija:

1. Rata ako bude, iscrpiće Rusiju - njima dobro.
2. Takođe istestiraće ruske vojne sposobnosti - opet im dobro, dobijaju neke dragocijene informacije.
3. Kad se Ukrajina podijeli, jedan dio definitivno pripada njima, NATO se širi - baška što se već proširio na Finsku i Švedsku.
4. Kad se završi sranje, privreda Ukrajine biće ruinirana, oni će tu moći pokupovati šta god hoće i time trajno ekonomski kolonizovati Ukrajinu.

Sad, postavlja se pitanje, kad je srušen Janukovič i kad su došli pučisti, da li su oni u daljem svom djelovanju, imali imalo autonomije u odličivanju i mogućnosti da sagledaju interese Ukrajine, i time izbjegnu rat... time što bi recimo rekli idemo u EU, nećemo u NATO, i time što bi udovoljili zahtjevima pobunjenog proruskog stanovništva umjesto da ga antagonizuju - ili su bukvalno (kao što mi to volimo zamišljati) bili potpune marionete Zapada i samo radili kako Amerika kaže, pa makar to vodilo i u propast Ukrajine.

A moguće i da ih je Zapad, što narod naš voli reći, rosno zajebo. Tj. političare i nije zajebo, oni na tome profitiraju, i to im je jedino i bitno, ali zajebo narod, koji tim političarima i dalje daje neku podršku, u smislu da ih je ohrabrio da se suprotstavljaju Rusiji, time što im je davao lažne informacije o tome koliko će im pomoću pružiti, o tome kako će ih braniti u slučaju ruskog napada itd.

Jedan primjer takve uvjerenosti u pomoć Zapada je na samom početku rata, kada je Zelenski najladnije tražio da Nato zatvori nebo nad Ukrajinom... On je možda stvarno očekivao da će NATO poslati silu svojih aviona da se roka sa Rusima i rizikuje WW3. Zato kažem, da su ispali dilentanti i jako naivni.

A jbt jovo evo i rusija i kina bi trebale udju u jevropu i japan posle, nema zivota beztoga