Prijava
   

Bekrija

Pijanica sa stilom. Šmeker kakav se jednom rađa. Gospodin, omiljena mušterija u kafani koja je godinama posećivanja iste izgradila veliki ugled i poštovanje.

On je uvek doteran, crno odelo sa maramicom koja viri iz džepa i uvek raskopčanom belom košuljom pri vrhu je njegov zaštitni znak. Sveže obrijan, često sa ostavljenim "italijanskim mafijaškim" tankim brčićima i nauljenom kosom koju tera na stranu.

Kada ulazi u kafanu, muzika istog trenutka obustavlja svoj repertoar da bi ga ispoštovala pesmom "Bekrija" od Ane Bekute dok on vadi i daje pevačici jednu "crvenu" koju ova iz tolikog poštovanja prema njemu sama sebi stavlja među sise jer, čovek je gospodin i ne može sebi da dozvoli takav prostakluk.

Na njegovom stolu u uglu pokraj šanka čeka ga njegovo piće, piće koje su konobari nazvali po njemu. A zašto nazvali? Pa zato što je to čovek od koga zarade još jednu platu količinom dobijenog bakšiša. Jednostavno, svi ga vole jer zna sa ljudima. Ukoliko se nađe i koje dete u kafani u društvu roditelja on se neće dvoumiti da izvadi koju stotku da "mali kupi čokoladu".

Na kraju večeri njega čeka taksi, pozvan od strane jednog od kobara i on sa istim stilom sa kakvim je došao sada odlazi, samo sa 1,5 do 2 promila alkohola više u krvi.

Kažu da majke savetuju svoje sinove rečima "Sine, ako moraš biti pijanac, budi to bar kao on da te ljudi po dobru pamte".

Komentari

Ne znam da li je do defke ili one vutre od sinoć, ali imao sam sliku u glavi svake rečenice.
Svaka čast i jako dobre defke za početak.

Види се да је човек много читао пре него што је почео да пише. Ех кад би сви овако..... +

Trudio sam se da dočaram :) Hvala.

jednu "crvenu" koju ova iz tolikog poštovanja prema njemu sama sebi stavlja među sise jer, čovek je gospodin i ne može sebi da dozvoli takav prostakluk.

Знам човека :) Одлична!

Аууу, каква дефка! И то још с почетка каријере. :Д Овај део, који је Турбо цитирао, само 'тео диздвојим као најбољи. +

Где си бре ово ископао?

Крен'о да те читам с другог краја и наиђох на ову. Имаш добрих дефиниција од самог почетка, ал' примети се и да си напредов'о. :Д

Цениш, а? Па вала био би бедак да нисам. Фала, Срето.