Prijava
   

Boleština

Ultimativni apgrejd imenice bolest i, sasvim logično, svih interpretacija iste u savremenom slengu. Ipak, skromno je mišljenje pisca ovih redova da je primena naslovnog termina u svakodnevnoj komunikaciji između dve ili više jedinki ipak nešto negativnije konotacije, da ne kažem, bukvalnije.

Doduše, nećete čuti jednog sektaša iz JAZASA-a kako se služi pomenutim izrazom. To će pre svih učiniti vaša majka ili bakutaner.

- E, kevo, šta ima da se jede?
- Prvo se kaže Zdravo, mama. Kako si mama? Je l' si dobro, mama?...Isti si, bre, onaj tvoj otac što ne zna da se javi kad uđe u kuću!
- Dobro, bre, kevo, nemoj odma' da me smaraš s tim sranjima, znaš da se to sve podrazumeva...Nego, šta ima za has? Umirem od gladi, fazon...
- Imaš šnicle i krompir u rerni, a salata ti je u frižid...Aman, operi prvo te ruke, idiote jedan alavi, samo mi još fali da mi u kuću doneseš neku boleštinu iz tih tvojih igraonica, ščuo!

------------------------------------------------------------------------------------------

- Sinko, dođider ovamo da te baba priupita štogod...
- Šta je, baba, reci...?
- Je li, sinko...Koristiš li ti zaštitu kad sa devojkom radiš one stvari??
- Hahaha, baba, koji 'sti lik, jebote, hahaha...
- Nemoj da se smeješ, sinko. Znaš, u moje vreme nije bilo tih...kako se zovu...polno nosivih...ma, tih BOLEŠTINA, džaba ih bilo, a danas ne mož' čovek ni jedno tarabljenje dobavi bez da mu otpa'ne ona stvar!

-------------------------------------------------------------------------------------------

- Au, brate, znaš to sam vid'o klip na Jutjubu, 'nači, 'naš koja boleština, jebote...
- Ma, ljudi kače sve i svja, i nije neko čudo...Nego, što si stao, bre??
- U, izvini...:glp, glp, glp, glp:

Komentari

Серија моћних писанија. Вакат
+++

'De si, Turgi, godina 100;)