Dan posle elementarne nepogode u Srbiji

Џими 2010-06-17 17:29:58 +0000

Дан када домаћини српских села погођених огромном кишом, градом и поплавама реше да све то троструко да наплате од државе и осигурања. Ту постоји пар неписаних заповести - како се што боље окористити елементарном (не)погодом.

Уколико је нешто страдало, учини да изгледа горе. Уколико нешто није страдало, а могло је, учини тако да изгледа да јесте; На пример, ако ти је ветар однео пола црепа с куће, а ти скини и другу половину и сакриј то лепо у амбар, па од општине наплати све црепове, пола стави на кућу, а пола продај да би могао себе да частиш разним згодама, нпр. може да падне неко лавче за капију. Ако ти је вода дошла до улаза у подрум, а ти узми црево и напуни подрум водом, можда се огребеш за још који динар од осигурања. Уколико су ти се сви чланови породице извукли живи и здрави, а ти узми и чукни деду каменом по глави, па кажи да га је погодио град величине јајета.

4
79 : 23
  1. Stvarno mogu da se uzmu pare od drzave? Au... Hvala za informaciju :)

  2. Палац горе, ал' мо'ш ти то много боље!

  3. "Aoj Bože sa nebesa, daj još dva-tri zemljotresa"... Bora Čorba posle raspisivanja sveopšteg samodoprinosa za postradale od zemljotresa u Crnoj Gori 1979...
    +
    P.S. Dobro ti lavče...

Omiljeno za (1)

Najnovije definicije

"Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega."

Psiholog | 20. Februar 2011.