Prijava

Отварам ову тему изазван оним што ми се малопре десило.

Звони ми фиксни, јављам се, каже женска ''Добар дан, ми се бавимо сервисирањем клима-уређаја, вашем клима-уређају је потребно сервисирање.''

Питам ја ''Из које сте ви фирме'', она мени каже ''Из Телемаркетинга''

Кажем ја њој ''Немам клима уређај, довиђења'' (као што стварно немам климу у стану)

---------

Је л' примио још неко овај позив? Гуглао сам име фирме, она не постоји на нету. С времена на време примам сличе позиве, стално нуде неке услуге или ми кажу да сам добио бесплатну вечеру, али никад не одем, пошто трипујем да је то начин да ме измаме из стана, са све осталим станарима (пошто је вечера редовно за четворо људи), па ће неко да дође и обије ми гајбу. А можда и не трипујем. У сваком случају, не желим да сазнам.

Ако има неко слична искуства, нека напише овде, никад није на одмет знати о покушајима преваре и чега се треба пазити.

Cimerka je jedno vreme radila te pozive za jednu firmu. Delili su besplatna putovanja, pa te pozovu na besplatnu večeru da ti objasne o čemu se radi. Tu pokušaju da ti prodaju neke jastuke i posteljinu valjda, ali te niko ne tera da ih kupiš. Ljudi su zaista odlazili na putovanja, kome je odgovarao termin ili šta već. Za ostale firme ne znam.

E Džimi, to sa večerom ti je fora da te namame u istu prostoriju sa još 50 potencijalnih ovaca i pokušaju da ti uvale neki kurac koji ti nikada neće biti potreban u životu.

Slično sa onim Kirbi govnom. Zovu te i kažu da si dobio nagradno pranje tepiha, pa onda 3 sata ne možeš da ih izbaciš iz kuće jer su ti demonstrirali svih 212312 nastavaka i detaljno objasnili koliko hiljada evra bi ušteteo ako bu pljunuo tih dve i po.

Zajebao sam se za prvo više puta, a za drugo jednom. Više nikada, keve mi Nevenke.

www.prevara.info

Imaš ovde svakakve fazone. Ali to su već prave prevare, gde se okreće ogromna kinta.

U bre, što je ovo fino, mogao bi neki biznis da se napravi o ovome!
Ipak su sve ovo nekako dečiji nestašluci, u poređenju sa nekim preverama iz moje struke... :(

Па, бре, то је битно! Дај, упозори људе на време. :)

Ma nemoj, pa od čega ću da živim!?

Moju majku zvali na tako neke besplatne vecere,pokusavali da joj utrape neke serpe i lonce.....Kao,bila je srecni izvuceni dobitnik iz neznamnijaveccega....

Ja sam imao sličan poziv: Dobar dan, mi smo iz servisa klima uređaja, po našoj evidenciji, vreme je za čišćenje vaše klime (ovo sa ciljem da ti predstave da su ti oni montirali klimu i da brinu o njoj), recite mi kada možemo da dođemo (direktno, bez čekanja da ja kažem dobro ili bilo šta, već, podrazumeva se da dolazimo samo recite kad).

Moj odgovor, ljubazan ali jasan (da shvati da znam da mi oni ne održavaju klimu, da mi je nisu ni montirali i da sam verovatno prvalio da su prevaranti): Već četiri godine mi klimu održava rođak koji se time bavi, pa nema potrebe da dolazite (akcenat na četiri godine).

A za putovanja i slično, dobijao sam pozive, čak smo jednom išli na prezentaciju, nudili su tajm-šering na Kopaoniku i u Babama, smarali su nas više od dva sata da bi onda neki matorac (garantovano njihov statista) navodno dobio letovanje. Od tada im se ljubazno zahvalim i stavljam ih u istu kategoriju kao i Jehovine svedoke.

Brale, ja se sećam (možda oftopikujem, al' ajd)kad mi je došao neki lik u kuću prezentovati neki usisivač. Sećam se, taman Titanik počeo. I tako on, pokaži ovo, pokaži ono, i film završi a on i dalje priča. Jedva ga išćerao iz kuće. 2.500 evra za usisivač? Pa gde to ima?

Sad je već to prestalo, ali od sredine marta pa do polovine juna svakog drugog, trećeg dana , stalno različiti brojevi iz cele Srbije traže nekog Stevu iz Smedereva.
Prvo mi je bilo simpatično, onda je počelo da me smara i na kraju sam se utripovao da me neko proverava. Moj broj mobilnog imaju samo neki najbliži prijatelji i porodica. E sad, da li je taj Steva slučajno nalupao moj broj samo da bi se otkačio od nekih obaveza ili je stvarno nešto drugo u pitanju nemam pojma!

Mojoj kevi stiže stalno neka pisma od neke proročice VIvane da joj da dva soma dinara a da joj ova pošalje neki talisman (čitaj neko kartonče) koje navodno zrači neku energiju. Moja keva kakva je da nije mog ćaleta ona bi dala pare. I da stiglo im je isto to za dž večeru. Mada ćale ide onim "Nema džabe ni kod babe" tako da nikad nisu otišli. Krade se, vara se na sve strane.