Prijava

Eo vako. Ako zna ko da mi kaže koliko para mi treba da napravim sajt. Neću onaj besplatni hosting. Sajt tipa www.sportske.net ne tog sadržaja već te količine podataka. Pošto ne znam html i šta već treba koja je cijena da mi to neko napravi. Koliko mi treba prostora? Mogu li sa kućnog kompa izmjenjivati sadržaj (tekstove, slike), mogu li sam to činit, ili je zajebano pa i to moram platit?

500 evra. mozes sam da ga uredjujes posle.

Не знам око цена али нешто друго те могу посаветовати.

Mogu li sa kućnog kompa izmjenjivati sadržaj (tekstove, slike), mogu li sam to činit, ili je zajebano pa i to moram platit?

Може, али је битно како је сајт напрваљен, тј. да ли је направљен као суви код где треба да све мењаш у коду (ретко кад се вако ради) или типа да имају ујсери и да могу да имају одређене функције за измену ствари, што је обично случај. Тако да у суштини би све могао да едитујеш и додајеш колико ти програмер дозволи.

Kad pogledas ovog lika, srecan si sto si na free hostingu :D

A treba li mi masu prostora s obzirom na to da bi bili samo tekstovi i slike i da bi brisao sadržaj koji je 2 mjeseca star i stariji sadržaj. Može li mi neko napisat cijene ponaosob ruke, prostor domen bi uzeo com to je oko 20 evra ako su mi dobre informacije. Fala vi na pomoći

Jeste, domen je 20-25 evra, izradu možeš da nađeš jeftinije. Nije ti potrebno mnogo prostora. Ja sam fleš radio za 300 evra, a tebi treba obični html ili php, što je dosta jeftinije. Možeš to i sam, da se ne jebeš sa plaćanjem. Ne moraš ni znati kod, jer se to može vizuelno sređivati. Za html ja koristim Macromedia Dreamweaver 8, radi super, mada je stariji program. Skini Adobe Dreamweaver sa Adobe-ove stranice i nađi krek. Kupi, ili besplatno skini neki template. Kad ga otvoriš pomoću Dreamweavera, samo mjenjaš slike i tekst. Prosto k'o pasulj ;). Za upload sadržaja na domen koristi FileZilla-u.
Lako ćeš naučiti kodirati pomoću programa webtutor, što će ti otvoriti mogućnost da se zajebavaš sa svojim html-om kako hoćeš.
Poslaću ti na private neke korisnije linkove.

Ако ти треба израда, знам ја лика који ти неће узети много кинте.