IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Šomi gospodin nadasve.

2. Pre neki dan sam se požalio na ovaj problem

Zna li neko rešenje za linkbucks problem? Ukratko, na koju god stranicu pokušam da uđem redirektuje me na linkbucks, u svim pretraživačima. Moliću bilo koji odgovor sem "odradi sistem", inače koristim Windows 10, mada ne znam koliko je to bitno.

Rat sa đubretom je trajao dugo, dugo, dugo, pa da napišem i rešenje za slučaj da još neko fasuje ovaj triper... Jedini program koji je otkrio smrada je malwarebytes i to tek u safe mode-u, međutim, kad sam pokušavao posle da uđem na bilo koju drugu stranicu, i dalje me je redirektovalo na linkbucks ali je pisalo "link not found", posle toga nema šta nisam pokušao, a rešenje sam našao pre 5 minuta, i toliko je glupo da prosto ne mogu da verujem da mi to uopšte nije palo na pamet, jebeni Disk Cleanup. Ostao je izgleda neki od rep od smrada u temp folderima, i Disk Cleanup ga je obrisao.

3. Komp mi je zaražen jakim virus. Zove se Safefinder, tako nešto. Menja mi početnu stranicu, ne dozvoljava da ga obrišem. Ni preko Malwarebytes, ni preko čega. Jedino preko čega sam izguglao da može to je Spyhunter, ali za njega nema jake pune verzije, već moram da platim. Da li neko može da mi pomogne, kompjuter je nov, neću da ga reinstaliram, ali ovo mi opasno ide na živce.

4. daću ti onda jedan savet, ali nemoj da širiš:
    to

rr

en

t

5. Spyhunter skini preko torenta.

6. Ne slušaj Kuplunga šta ako Spajhanter preko torenta ima virus u sebi a kolega? Onda trebaće ti još neki Spajhanter preko torenta i ulaziš u rekurziju iz koje nemaš exit condition.
    .
    .
    .
    .
    Sry brt optimiziram neki kod od jutros nisam sav svoj šašav sam kao zeljko šašić nemoj šta zamjeriti i pozdravi svoje. XD

7. Pa bolje što je komp nov, onda ćeš lakše da reinstaliraš, nego da imaš na njemu milion programa.
    Veoma lako može da se desi da potrošiš više vremena na traganje za virusima, nego što bi na reinstal.

8. Komp mi je zaražen jakim virus. Zove se Safefinder, tako nešto. Menja mi početnu stranicu, ne dozvoljava da ga obrišem. Ni preko Malwarebytes, ni preko čega. Jedino preko čega sam izguglao da može to je Spyhunter, ali za njega nema jake pune verzije, već moram da platim. Da li neko može da mi pomogne, kompjuter je nov, neću da ga reinstaliram, ali ovo mi opasno ide na živce.

Druže, upravo sam o ovome pisao, uradi isto što i ja, uđeš u safe mode with network, tad pokreneš malwarebytes, očistiš to što ima, i kad pokreneš opet Windows disk cleanup i to je to, meni je pomoglo.

9. Poludeo sam više, sve sam odradio, virus je i dalje živ. Iskaču mi i reklame od njega iako imam addbloker koji blokira sve moguće reklame. Ne znam šta da radim, brdo podataka imam na kompjuteru, ali ne želim da zbog smrdljivog virusa jebenog ceo sistem reinstaliram.
    http://www.dodaj.rs/f/K/77/2bfrzIAq/add.png

10. 1. Uđi u kontrol panel i skrši sve programe koje smatraš sumnjivim
    2. Nakon toga pokreni drWeb CureIt (nađi na netu) i skeniraj komp
    3. Odradi disk klinap sistemske particije i to ti je to...

11. https://www.google.rs/search?client=opera&q=safefinder&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Evo ti link, pa ti iskoristi rešenja. Svaki jebeni program koji se dodatno instalirao ti deinstaliraj. Ako nemaš CCleaner, ti ga skini, instaliraj i u delu vezanom za Startup deaktiviraj sve što je vezano za Safefinder. Adblock ti ne može pomoći oko adware softvera, jer je adblock samo ekstenzija za pregledač. Antivirus ti takođe neće pomoći ništa. I pamet u glavu, pa ne instaliraj svako govno automatski kada ga skineš sa neta i ne klikći slepo na "next, next, next" jer baš tako instaliraš i ono što ti ne treba. Po33.

12. hvala ljudi, sad ću da pokušam, virus je otporan je Cigan

13. Ništa ne pomaže, infiltrirao se kao zaraza. Počeo je i internet da mi obara, malo malo pa ne mogu na internet. Sutra kupujem DVDeve i CDove da prebacim podatke, pa reinstal. Jebem mu familiju prokletu i virusu.

14. Zašto bi kupovao diskove za čuvanje podataka, kada sve lepo možeš da prebaciš na drugu particiju i tako lepo uštediš novac? Nemoj mi reći da imaš samo jednu particiju.

15. I na onaj virtuelni Disk Guglov

16. Е кад сте код партиција, лик од ког сам купио лаптоп ми подигао систем и све, ставио на партицију Ц фазон 480 ГБ, на Д 20 и сад ми сви подаци на Ц, заједно са системом. Виндовс 7 имам иначе. Има ли какав начин да раздвојим то све на 3-4 партиције а да не бришем ништа са Ц?

17. Ako imaš dovoljno slobodnog mesta, uz pomoć Disk Menagementa (My Computer, desni klik, menage) možeš tu D particiju (u slačaju da na njoj ništa nema) da pripojiš sitemskoj particiji (C), pa da onda napraviš jednu veću od nje (uglavnom je to polovina postojeće). Ili skini Partition Magic sa TPB-a, pa kombinuj.

18. Evo ti resenje kompletno, mada je lakse ubiti sistem nego se sa ovim zajebavati, jer procedura ima da traje brat bratu 2-3 sata.

http://www.techsupportall.com/remove-isearch-safefinder-net-homepage-removal-help/