Prijava

Sigurno ste čuli da se po našem kontinentu polako širi nova epidemija, izazvana novom vrstom ešerihije koli, tzv. enterohemoragična ešerihija koli. Zaraza je polako odnosi prve žrtve, a zaraženih je sve više. Sumnja se da su uzročnici svega krastavci iz Španije, dok postoje teorije da se prenosi i preko drugog povrća.
Da li zbog ovoga provodite manje vremena u čarima pijace? Da li izbegavate da stavljate krastavac kao prilog u pljeskavicu? Da li na vašim trpezama nema više šopske salate?
Da li se plašite da ste vi sledeći ili smatrate da je ovo samo još jedan loš pokušaj farmaceutske industrije da zaradi, kao sa svinjskim gripom?

Ne jedem krastavce, a ni ostalo povrce. Jedino krompir.

Još jedan pokušaj. A i šta nas bolu kurci mi mi nismo u Evropi. Ha!

Mene samo zanima kako je ešerihija dospela u krastavce?

Navodno preko stajskog đubriva.

Navodno preko stajskog đubriva.

Čekaj bre, ešerihija koli je bakterija koja se inače nalazi u ljudskim crevima... Zar se to neki španac posrao po nekom radioaktivnom đubrivu, gde su bakterije mutirale?
lololo

Ja imam svoju bašču, i na zemlju mećem svinjska govna iz svog đubrišta, a ta govna su izasrale moje sopstvene svinje, a te svinje hranim sopstvenom hranom koju sopstvenim rukama meljem i pravim. Tako da kod mene nema ešerihije, čisto organsko, domaće je najbolje!

Bakterija EHEC uglavnom živi u životinjskom izmetu i prenosi se preko njega ili u direktnom kontaktu sa životinjama. Postoji sumnja da je za đubrenje bio povrća korišćeno kontaminirano stajsko đubrivo, te da je bakterija tako dospela u lanac ishrane.

To je čista glupost....Španci su tužili Nemce zato sto su lažno prijavili bakteriju koja ne postoji na njihovim krastavcima....jer su iz konkurentske firme....

Bakterija EHEC uglavnom živi u životinjskom izmetu i prenosi se preko njega ili u direktnom kontaktu sa životinjama.

Ja imam svoju bašču, i na zemlju mećem svinjska govna iz svog đubrišta, a ta govna su izasrale moje sopstvene svinje

Skočimiše jebala te bašta, pomrećemo svi od ešerihije zbog tog svinjskog izmeta!!!
;)

Krastavci

Оно што се вади из хамбургера у меку.

Hahaha, to uvek radim :)

Ја почео да тражим без кјукамбера :)

Zajebana stvar ti Krastavci. Čitao sam ja o njima, to sve treba pohapsiti.

Ešerihija može da se dobije jedino putem spanaća ako nije dobro opran i termički obrađen. Spanać se zaliva samo sa ljudskim izmetima.

"Крале има ешерихију, шаљи даље!"
http://manos.rs/galerije/29-Kiseli-krastavac.jpg
"То је тај тип цуцумбера који не води рачуна о хигијени..."

Ја почео да тражим без кјукамбера :)

A šta misliš, ona što je seckala krastavce nije ni pipnula istim nožem i rukom i seckala na istoj dasci ostalo povrće za priloge?
Sve je to zakuvala apotekarska mafija, pitajte Penzionera ako meni ne verujete.

ne verujem da je marketinski trik farmaceuta, jer je EHEC otporan na skoro sve antibiotike...a cuo sam takodje, da krastavci ipak nisu problem...

Ma ne peru ljudi ruke po Jevropi, to je.

U Evropi kao i u Americi mora da se štedi voda. Nato, to jeste tačno. Neki imaju pravilo da se ruke peru tri puta na dan ne više od toga a o tuširanju da ne pričam. Tuširaju se bukvalno 5-10 minuta opet zbog štednje, puštaju vodu samo posle velike nužde. Uvek je bilo trovanja ešerihijom, samo nisu govorili o tome. Sada je više obolelih. Pitam se zašto ne traže uzrok u spanaću ili higijenskim navikama stanovništva. Termički neobrađeno meso takođe može da bude uzrok.