Prijava

Nisam znao stvarno gde da otvorim ovu temu, ali pošto je nekim delom povezana sa društvom, verovatno je ovo dobro mesto za ovu temu.

Američki i ruski naučnici rade na projektu koji bi se odnosio na transplantaciju nervnog sistema, tj. mozga, centralnog i perifernog nervnog sistema.

Kako bi to izgledalo po osobu kojoj bi se transplantovao mozak? Praktično, to bi bio novi početak za tu osobu, novo telo, stare uspomene, sećanja...

Čisto sumnjam da će ova ideja uspeti, jer naravno, barem po mom mišljenju, transplantacija mozga je nemoguća!

Zamislite, da je moguće, čovekov životni vek bi se produžio, sve dok je mozak živ, bit će i čovek. Čovekov mozak je ''živ'' od 2 do 3 minuta posle smrti. Pošto sam impresioniran uspehom austrijskih lekara, koji su ugradili veštačku ruku ( http://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/21-05-2011/Dnevnik/138447/Srbinu-ugradena--vestacka-ruka ), sve mi se čini da će naša tela izlaziti iz fabrike, dok će se mozak prenositi sve dok veštačka tela budu u funkciji.
Budućnost ili ludost? Mislim da je ovo drugo, ali želeo bih da čujem vaše komentare.

ovo treba da se preimenuje u "transplatacija tela"

inace, ako se dobro secam film dosije X se bavio ovom temom, ja ocekivao neke jetije, vanzemaljce, zobije, kad ono samo ludi naucnici...razocaro me film

Ne bih rekao da treba da se preimenuje. Ipak će se mozak prenositi ''sa tela na telo''... Mislim, ovo je suluda ideja Amera i Rusa, ali otkud znamo, možda naprave neko čudo...

Čisto sumnjam da će ova ideja uspeti, jer naravno, barem po mom mišljenju, transplantacija mozga je nemoguća!

Transplantacija bilo kakvog oblika je nekad bila nemoguća...

I koja je poenta transplatacije mozga? Mislim, kontam da nekima ne bi škodio, al' ono. :)

бесмртност.

Vita

бесмртност.

Upravo to. Mada, i mozak može umreti.

Nekim ljudima ni ovo ne bi pomoglo.

Каква црна бесмртност ја колко знам неурони се не обнављају, ко још жели да живи вечно као дебил

Ja byx w0lle0 d@ my preb@tze m0z@k Jellene K@rleusxe jer je 0n@ t@k0 f@bul0zn@!!!

Интересује ме како би изгледало тело ономе коме је трансплантиран централни и периферни нервни систем.

( ?!?!?! )

волео бих кад би мозак могао да се пимпује новим меморија рамом.. да завршим више факс у курац..

Zmia
Каква црна бесмртност ја колко знам неурони се не обнављају, ко још жели да живи вечно као дебил

zamisli to, zivis iljadu godina da te bole kurac za sve

Ma najbolje da izmisle neki dodatni hard za mozak i povecavas memoriju kolko oces bez da zivis vecno. I taj vecni zivot u ljudskom obliku je go kurac, ne bi se ja toliko mucio na ovoj Zemlji.
Voleo bih da zavrse sa tim eksperimentima sto pre da vidimo kako to izgleda na ljudima, mada pitanje je da li ce to ikad uspeti.

Neuroni se zapravo obnavljaju, al' gledaj ja mislim da će čovek ko čovek da pravi za sebe mašine i ugrađuje tu mozak. Zašto da stalno živim u nekom gnjecavom lako umirućem mesu kad mogu da imam kožu od titanijuma...

Treba da budeš žešći glupan da bi ti presadili mozak. Po meni je ovo glupo. Izvade ti mozak sa kojim si znao ko si i šta si, sa gomilom uspomena, i sve to ode u nepovrat. Presade ti mozak nekog džibera koji je bio pametniji, znači sad je neko drugi u tvom telu a ne ti, praktično te ubiju. To je po meni pokušavanje pravljenja čudovišta. Zamisli da ugrade levu stranu mozga žene i desnu stranu mozga muškarca u jedno telo, na šta bi to ličilo. :))

Ne kontam, koja vajda od toga, jedino ako covek umre, pa mu mozak stave u neko drugo telo koje je funkcionalno jos uvek ali mu je mozak mrtav, pa da covek nastavi da zivi. Jer realno, nase misli, osecanja, karakterne osobine, sve je u mozgu, ne znam, ja ne bi voleo da mene tumbaju iz caure u cauru, pogotovu ne da od mene naprave robokapa.

Zamislite, da je moguće, čovekov životni vek bi se produžio, sve dok je mozak živ, bit će i čovek. Čovekov mozak je ''živ'' od 2 do 3 minuta posle smrti

Prevideo si jednu cinjenicu, posle odredjenog broja godina, mozdane celije se vise ne obnavljaju vec samo umiru, kada bi njih mogli da proizvedu i ubace, onda bi vecni il' bar dugi zivot bio moguc, ovako, sumnjam. A i koliko ja kontam te celije su cuvari nasih uspomena, osecanja, misli, tako da bi se njihovim menjanjem (po mom laickom misljenju ,opet to da naglasim) izgubili mi sami, fakticki bi bili ubijeni, i postali neko sasvim drugi.

zamisli presadim mozak u tijelo neke dobre picke, pa se trljam povazdan i drpam sise....

Vita

бесмртност.

To je onda transplantacija tela.