Prijava

Питање је јасно. Да ли је човек по природи слободно биће? Да ли сме и да ли има то право да ради шта хоће? Да ли би потпуно слободан свет, свет без икаквих закона, свет заснован само на неограниченој слободи могао да постоји и колико би дуго опстао?

Уосталом, шта ви сматрате слободом? Шта је слобода избора? Где би нас довела? Капирам да је потпуна слобода немогућа, јер онда не бисмо били људи, него животиње, бића која поступају само у складу са својим животињским нагонима, радили бисмо шта хоћемо, небитно да ли то неком другом шкоди.

Човек је и овако довољно себично биће, али шта би било да има апсолутну слободу да то и покаже?

СПЕМ СТОП!

Anders Bering Brejvik nije kriv za ubistvo onih tinejdžera, on LIČNO nije kriv. Oni što pobiju decu po školama u Americi i Japanu nisu krivi, sve je moralo tako da se desi. Naši životi su predviđeni, sve se dešava uzročno-posledično, ne razlikujemo se mi od robota uopšte.

Dete koje se rodi, npr. odrasta uz roditelje psihopate, koji su svaki dan ubijali ljude pred njegovim očima, davili mačiće i kučiće biće agresivno i radiće istu stvar kao i roditelji, da li je dete krivo za to? Nije.

Да ли сме и да ли има то право да ради шта хоће?

Ne smije, vidis ja bi da karam Dzenu ali bi me onaj njen iz UFC prebio na zivo a po nekom zdravom razumu bi imao to pravo, kad je mogla ceta muskaraca zasto to ja ne bih mogao.

Да ли сме и да ли има то право да ради шта хоће?

Kako bre sme? Kazniće ga MR.SVEVIŠNJI(možda ne u ovom životu ali jednom, ko zna)

Капирам да је потпуна слобода немогућа, јер онда не бисмо били људи, него животиње, бића која поступају само у складу са својим животињским нагонима, радили бисмо шта хоћемо, небитно да ли то неком другом шкоди.

To je anarhija. Ne samo da bi se mnogi prepustili osnovnim nagonima, nego bi i oni najjači uspostavili vlast i ograničili drugima slobodu. To je kvaka 22 (ako postoji sloboda, onda možeš da pokoriš druge. A ako pokoravaš druge, onda ne postoji sloboda za njih).

Ljudima ne treba dozvoliti previše slobode, jer su mnogi podvodljivi i priglupi da samostalno deluju, pa im zato trebaju idoli i vođe da ih usmeravaju.

Човек је претерано социјално биће да би слободан био.

Прво га усмерава средина, онда га усмеравају основни нагони и на крају се он помири са стањем ствари.