Prijava

треба нешто да напишем као типа састав краћи на реченицу ''ум безумствује доброта покор твори''

ако је неко прочитао фауста и ако може нешто више да ми каже био бих му захвалан доста !

brate, smara knjiga, četiristo strana lik tripuje jer je ubio babu.

немој да тролујеш ако си пглу сачувај за неке друге теме.

ja nisam čitao ali sigurno ima neki PROFesor na sajtu

па ја и даље чекам, до сутра треба то да напишем :/

Одгледај филм. Надам се да сам помогао.

немој да тролујеш

Ti zaista očekuješ da ti neko sad na vukajliji (da ponovim-na vukajliji) piše ozbiljan sastav na temu večne mladosti, dihotomije uma i tela, čedomorstva i egzistencije boga?

dete, daj i meni toga amo, mojne si sebičan!

Hahaha, ne volem Fausta.

ок покушао сам да будем озбиљан на тренутак, нисам ни ја за овакве теме, али сам очајан немам ниједног филозова у близини да га приупитам а пошто знам да се на вукајлији налази сва могућа интелигенција ове наше брдовите земље реших овде да поставим питање. обрисаћу тему до вечерас немој да бринеш ти ништа друже..не тражим састав већ само објашњење за почетак онако лагано, писаћу ја све хвала Богу..

обрисаћу тему до вечерас немој да бринеш ти ништа друже

Dobro dete neću, ja svoje ktitorstvo nikad ne zloupotrebljavam!

Ti zaista očekuješ da ti neko sad na vukajliji (da ponovim-na vukajliji) piše ozbiljan sastav na temu večne mladosti, dihotomije uma i tela, čedomorstva i egzistencije boga?

dete, daj i meni toga amo, mojne si sebičan!

Ja sam jednom sličnim povodom pomogla jednom maloletnom šupku i baš mi žao zbog tog.
Idi čitaj sinko, neće ti pomoći Vik-i Miki- Pedije...

не тражим састав да поновим, него само објашњење те реченица како је неко тумачи шта значи то безумствује и покор твори, ето толико, у пар реченица само и бришем тему..

ма прочитао сам ја фауста, скапирао сам основе и све, него да ми појасните један овај стих то је то ништа више.. знам ја о чему се ради.. ок не могу више да се објашњавам изгледа да сам промашио форум баш доста, а ти ктиторе немој да једеш говна да се тако одвратно изразим, то твоје омаложавање као мене прозиваш да сам дете, па мене би било срамота да блејим на вукајлији а да имам те твоје године колико год их имаш, или је то неки комплекс, или се правиш паметан, свеједно остављаш одвратан утисак, ја покушавам све лепо а ти се мени обраћаш као да имам 12 година. обриши сад тему слободно, употреби то твоје ктиторство. није мени ништа проблем, нећу те замрзети : )

Kad se izgubi razum nastaje kajanje. Otprilike.

хвала аурора, протумачио бих и ја нешто слично, сачекаћу још који минут док ми овај другар мој не обрише тему и мене заједно са њом : )

lololo. fino troluješ decxko:)

У Фаусту једино могу да кажем поводом тога везано за ум јесте да је главни лик одустао од пута знања и просветљења и кренуо путем задовољстава тако што је продао душу.
За доброта покор твори - само сери, сви састави се своде на просеравање без краја, причај о томе како 'оћеш повежи фауста са тим како желиш, ако те мрзи да читаш књигу иди па два сата копај по нету разна препричавања (мада ће ти доћи на исто јер ако брзо читаш сигурно ћеш прочитати добар део књиге за то време...).
Ако не можеш да разумеш убаци мозак у ту јебену причу и смисли се !

ум безумствује доброта покор твори

Ко има ум и мозак, он ће да га искористи и да управља нечим, а кад то достигне, онда ће да се помами још више, или други случај, ко има ум не користи га.
Доброта покор твори - па сам знаш да ко је предобар испа'не будала јер могу да га врте и зајебавају, тако да им се покори и слуша их.

Мени треба да неко напише састав
Андрић - библиотека - књига
да узмем 500 марака ко цар, али нико неће :)

хвала вам пуно људи ево већ ми кренула инспирација за састав.. другар можеш да бришеш тему и не тролујем и нисам такав дечко : )

свако добро