- nDa li smatrate da je ovaj pisac "poslednji disident XX veka, svedok kraja jedne epohe i prorok vremena koje dolazi" kako su napisali na sajtu?
Da li ima šanse? On je u februaru kada je objavljeno da je kandidat rekao da ga ta nagrada ne zanima.
Od ovogodišnjih kandidata da li je on najpodobniji za nagradu?
Ostali nominovani su:
sirijski pesnik Adonis
švedski pesnik i pisac Tomas Transtromer
kanađanke Margaret Atvud i Alis Manro,
južnokorejac Ko Un
amerikanci Filip Rot, Džojs Kerol Outs, Tomas Pinčon i rokenrol legenda Bob Dilan
to je neki uživ krug valjda...Šta mislite o njegovom opusu i političkim stavovima koje zastupa?
Kako su se pojavila i druga pitanja, nobelova nagrada za mir i njena legitimnost, neka ovo bude tema gde ćemo o svemu tome diskutovati.
- n
The live webcast starts on Thursday 6 October, 1:00 p.m. CET. Nobelprize.org provides
Ovo za 50ak minuta je dodela zvanična, ovo je sada objavljeno po više blogova i medija...
- n
E da, stavila sam znak pitanja do zvaničnog saopštenja u 1, zaboravih malopre.
- n
Pa u 1 je zvanična dodela, ali do sad je čak i na njihovom sajtu bilo kratko obaveštenje, ili izjava, nisam ukačila. To je kao uvek poznato pre i procuri.
- DP
provalio sam da mora da budes DISIDENT da bi dobio nobela :)
Zapataprovalio sam da mora da budes DISIDENT da bi dobio nobela :)
Хахаха, вала баш х))
Морам да порадим на томе ако желим да добијем нобела некада... хДЧрч, то јесте, увек се некако зна. Е сад, било би сјајно да добије награду, па јбт, колико народа може да се похвали са два (тачније три) нобеловца?

http://www.nobelprize.org/mediaplayer/index.php?id=1364&view=5 ваљда је ово линк за стрим.
- n
Ima to na wikipediji naletela ja jednom na neku statistiku.