Prijava

Veoma dobro se zna da omiljeni svetski bezalkoholni napitak Coca-cola je štetna po zdravlje. Sličan efekat imaju svi gazirani sokovi.

Štetne posledice

-Gazirani sokovi pre svega utiču na gojaznost. Dokazano je da se konzumiranjem tri decilitra gaziranog soka dnevno telesna težina povećava za čitav kilogram. Kako su puni aditiva i šećera, logično je da gazirani sokovi utiču i na razvoj dijabetesa.
Oni smanjuju sposobnost organizma da metaboliše šećer što vodi dijabetesu, prekomernoj težini, visokom krvnom pritisku, povećanom nivou šećera i triglicerida u krvi.
-Sledeća na redu je, naravno, jetra. Dugogodišnje uzimanje gaziranih sokova može da dovede čak i do ciroze jetre, do čega dolazi usled apsorbovanja voćnog soka (fruktoze) iz gaziranih sokova upravo u jetri. Takođe, na meti štetnog uticaja su i vaši bubrezi. Fosforna kiselina iz gaziranih sokova menja sastav urina i dovodi do stvaranja bubrežnih kamenaca.

-Najlogičniji i najvidljiviji uticaj (pored debljine) je na vaše zube. Gazirani sokovi oštećuju zubnu gleđ i utrostručuju rizik od razvoja karijesa. Gorušica, nadutost želuca.. još neke su posledice s kojima je moguće da su se sreli svi koji ponekad popiju neki sok. Zamislite šta se dešava sa želucem onih koji ih piju redovno.

-Najopasniji po zdravlje su upravo veštački zaslađivači kojih su gazirani sokovi prepuni. Ugljena, fosforna, i limunska kiselina koje se nalaze u svakom gaziranom soku narušavaju acidobaznu ravnotežu organizma, a malo je poznato da su veštački zaslađivači poput aspartama, acesulfama K i sukraloze veoma toksični.

-Oni izazivaju hroničan umor, glavobolje, migrenu, slabost, uznemirenost, mučninu, kožni osip, nervozu, depresiju, mentalnu konfuziju, smetnje sa vidom, oštećenje jetre i bubrega. Takođe, kofein, čija je, poređenja radi, količina u 3 decilitra jednaka šoljici kafe izaziva probleme sa spavanjem i koncentracijom.

-Muškarci koji piju litru Koka-kole dnevno imaju oko 30% manje spermatozoida od onih koji ovaj napitak ne piju.

Da li ćeš i posle ovakvih stvari nastaviti da piješ gazirane sokove i kakvo je tvoje mišljenje u vezi ovoga?

Da li i posle ovakvih stvari ćeš i dalje nastaviti da piješ gazirane sokove?

Наравно да хоћу, зато што сам к'о сваки просечни вукајлија форумаш погледом претрчао по целом тексту а прочитао само прву и последњу реченицу олололо

Pazi ovo:
Muškarci koji piju litru Koka-kole dnevno imaju oko 30% manje spermatozoida od onih koji ovaj napitak ne piju.

Nego šta. Ne pijem često, ali moram makar jednom sedmično popiti litru i po Coca Cole.

Muškarci koji piju litru Koka-kole dnevno imaju oko 30% manje spermatozoida od onih koji ovaj napitak ne piju.

Значи, да се нациркам Коце пре него што кренем у арчење и не морам да користим кондом?

Ништа те неће убити ако знаш себе и ако не претерујеш.

Значи, да се нациркам Коце пре него што кренем у арчење и не морам да користим кондом?

haha o tome ti pričam :)

макарону ова тема је апсолутно непотребна на овом сајту. сви знају да је штетно али ако ми се пије, попићу. нема ту расправе...

JEBOTE?!?!?!

daj ne seri da te ovo stvarno zanimalo?!?! pa jebote i moja pokojna prababa zna da nisu zdravi jebote, šta te tu još zanima?

Dokazano je da se konzumiranjem tri decilitra gaziranog soka dnevno telesna težina povećava za čitav kilogram

КОКАКОЛА ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ
0,3КГ = 1КГ

КОКАКОЛА ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ
0,3КГ = 1КГ

Ahahahaha.

pa jebote, kaka afera? samo retardirani ameri ne kontaju koji je to otrov, i sad im dižu oko toga frku, da ne bi provalili da su im u međuvremenu digli poreze!

Дај бре Душане, немој да ме вређаш. Мислим брука!

najbolja tema u poslednjih 16 godina

Ништа те неће убити ако знаш себе и ако не претерујеш.

Janković kao i obično objasnio
Forumu samo fali tema "saveti doktora filguda"
EDIT izvini lole nisam teo da te uvredim lololo

Pa kad ima tema za legalizaciju marihuane, može i ovo.