Prijava

Не знам да ли се се више раде филмови који се баве или Косовским митом или каквим другим периодом пре Османлија или неким књижевним делима која покријаву средњи век (нпр. Доротеј)... јел' то била нека врста бунта против комунистичке власти приказивањем историје сербскога рода из средњег века - што је помало чудно пошто су то биле и заједничке продукције са хрватима понекад...
Јел' знате да ли ће бити таквих неких пројеката који ће се бавити средњим веком ?

ja bih baš voleo da naprave neki jebački rimejk kosovskog boja :) mislim da bi i neki film o marku kraljeviću super prošao!

Е ја би да направе у инат филм о животу Деспоту Стефану Лазаревићу... како је сарађивао са Турцима и тукао Западњаке код Никопоља.

Е стварно би било до јаја, али само под условом да виспреног делију глуми Иван Босиљчић, а његову љубу Слобода Мићаловић.

Ne snimaju zato što je sad sve savršeno boli kurac za srednji vek. Ne lično mene. Sad su svi u fazonu maloletne delikvencije (film Šišanje) i tako to. Rade savremenije filmove. Krivo mi je, ali tako je. :s

Ал' било би готивно да направе нешто макар у фазону ко "Ле визитерс" довуку Марка Краљевића пред изборе... јесте да би било најгори сељачизам на крају ал' било би комично...

Baš tako. To bi bilo gotivno, skroz.

EDIT: Treba se naći neko ko će to da uradi. A niko sad to neće, jer prolazi ono što sam već rekao gore.

Мислим да би старији свет (мислим на неклинце) био заинтересован да погледа филм о Светом Сави. Мис'им, само пример. Може и о цару Душану. Ал' да се сними са мало скупљим сценама. Не мора да буде претерано, може овако к'о Свети Георгије убија аждају и Монтевид'о. Само да не буде фазон ТВ-филм у једној собици.

старији свет (мислим на неклинце)

Zašto misliš da mladji svet ne bi bio zainteresovan za to. Evo ja sam '95-o i jako bih voleo da izađe takav film.

Не знам. То због твог поста, у којем си навео да се сви ложе на савремене филмове к'о Шишање, па сам покупио као статистички податак да већина њих неће бити заинтересовани. Нормално да неки 'оће, сад у којем проценту - не могу да проценим.

Dobro, to si upravu. Al ako ne bude dobar procenat mladih, biće jako velik procenat starijih.

Што не снимају више филмове о средњем веку код нас ?

Nemaju para.

То сам и мислио. Углавном, ако је добар, неће пропасти.

Upravo tako :)
Šjebote, kamiondžije gledam dan danas, i smejem se. Film koji nikad neće da umre.
A šišanje se gledalo mesec dana, rejting huligana se povećao za 15 posto i film je umr'o.
Žalosno.

Nemaju para.

Ја мислим да ни раније нису били ништа бољи...

Pare nisu problem, para nema.

Mogli bi recimo po uzoru na Game of Thrones seriju o građanskom ratu između Dečanskog, Vladislava II i Konstantina. Takođe bili bi interensantni Nepoznati knez(koji nas je ovde naselio) ili samoproklamovani car Jovan Nenad.

Pare se razbacuju za mnoge druge manje bitne stvari. Para ima ali nema istorije koja je objektivna nego kako koji rezim dodje tako se vadi nova istorija a stara brise pa onda nova brise a stara vraca uz dodatak nove i tako u krug...