Prijava

Dakle, šta mislite o ovome: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/346770/Skandal-O-trosku-drzave-kod-ginekologa-samo-jednom-u-tri-godine

Godinama, od kad znam za sebe zapravo, slušam koliko je važno redovno (jednom godišnje) ići na preventivne ginekološke preglede, jer samo ranim otkrivanjem raka on može da se spreči. I sada, odjednom, isplivava ova odluka, koja je u namanju ruku demonska, jer se ovim omogućava da žene jednostavno CRKNU. Osim, naravno, ukoliko imaju 50 jura za privatni pregled. Što s jedne strane i nije mnogo s obzirom da je to jednom godišnje, ali s druge strane, za neku ženu koja je nezaposlena, ima dvoje dece a muž prima 200 evra mesečno, onda je njoj svejedno da li je to 50 ili 500 jura.

Ali, ne radi se ovde o tih 50 jura godišnje, radi se moralnom momentu gde se na neki volšeban način ljudima ukida pravo na prevenciju bolesti, čime država, kojoj plaćamo porez kako bi nam obezbedila makar privid civilizovanog života na ovom geografskom prostoru, zapravo onemogućava i oduzima ljudima osnovno pravo na - život.

Naravno, ovde imamo i pogled na celu stvar iz ugla političkih igara. Ova odluka je doneta u februaru, o tome se do sada ćutalo, i sad odjednom, kada imamo novu vlast, koja je prinuđena da skuplja poene, ovo isplivava. Moguće je da je ovo sve samo politička zavrzlama: nova vlast je skrenula pažnju na ovu nečovečnu odluku prethodne vlasti, i nova vlast (ljubi ih majka) će sada da ispravi greške prethodne vlasti i tako nam pokaže kako su oni sad divni, a ovi prethodni su bili zlice jedne, sram ih bilo. Tako nekako....

Elem, da se ne bih jovičićila previše, živo me zanima šta svi vi mislite o tome?

Nisam ginekolog, ali mogu da pogledam. Hnjo hnjo hnjo. Država d'uradi nešto.

Nadam se da će se država vrlo brzo raspasti, pa da krenemo da gradimo iz početka neku normalnu.

Mislim da je to u potpunosti usklađeno sa apelima mladima da se jebu radi reprodukcije za čiji rezultat će morati da pljunu bogatstvo (sa članovima šire familije) za opremu koja nije oslobođena poreza. Takođe, to je u skladu sa proterivanjem mladih lekara van zemlje.

U zemlji sa najvećim procentom raka grlića materice... dno dna od zdravstva.

Pa ako bi se mladi jebali samo radi reprodukcije, ovo je još gore, jer onda ne koriste kondome. A pošto se ne zatrudni od svakog seksa, onda bi ovo samo donelo još više problema i bolesti.

čače, manijaku! :P

veverice, potpuno si u pravu ovo za državu, ali ne samo da će se naša država raspasti, nego će se globalno, država kao pojam, kao formacija raspasti, a nama i našim životima će upravljati korporacije, baš kao što to i sada čine, samo će to tada raditi otvoreno. cut out the middle man...

Нисте хтели Швабе и Турке, борили сте се против њих. Ето вам сад, а њихова власт би била доста боља.

Ko bre nije teo švabe? Pa da nije doznaka iz švapske jeli bismo jedni druge po pijacama :)

e, da, to za kondome. ja svaki put kad uđem u lili da kupim onaj smrdljivi (ali stvarno smrdljivi, brate kako smrde) dureks, svaki put je sve skuplji! i provalim u onom dm-u neke nemačke, 150 dindži pakovanje od 3 komata, a super su - tanki i lepo mirišu. eto da znate. msm, ako kojim slučajem, ne daj bože, budete teli da jebete. :P :D

ako uzmeš one od šes komada uštedećeš koji dinar (bez novog pedevea)

Pretpostavljam da misliš na Masculan, dobri su. :)

kod nas su dureks još uvijek na svu sreću 1,5 eura.

taman sam se uplašio da je neka zabrana vezana za muškarce, kad ono samo žene najebale...tako da....nije moj problem i baš me briga.

e bili, jeste ti.

Juče sam pročitala taj članak .... pa onda još jednom ga pročitah; mislila sam da me ne drži pažnja, pa sam dekoncentrisana za čitanje.
I dalje ne kapiram?! Pa u svakoj čekaonici je pisalo da je preventivni pregled preporučljiv (čitaš: neophodan) 2 puta godišnje.
Ma, neka crknemo, Rebrača će nam podeliti nekoliko rozih mašnica i to će mi služiti mesto kolposkopije, a daću i donaciju nekoj NVO da me štiti protiv zla i bolesti.
Jadno, jadno ...

Juče sam zakačila nešto u novima o tome, sad sam pročitala detaljno. Nemam komentara, osim da sam zgrožena.

Ma koji ce vam rac pregled, pogledajte ciganke, ni ne znaju sta je pickolog, ne kupaju se mesecima, jebu ih kojekavi mutanti, pocnu da radjaju sa 15 i nista im ne fali..

Salu na stranu, ja nisam mogao da verujem kad sam procitao vest.
Strasno. A onda ti padne na pamet da je operacija promene pola besplatna.. Sledece je verovatno odobravanje genetski modifikovane hrane (doduse,kao da je vec sad nema u prodaji), i onda cemo za 10 godina moci na miru u velikom bratu da gledamo kako polako umiremo od rakcina..

Paradoks je što su neke bezvezne stvari, tipa operacije smanjivanja želuca, besplatne, a na ovome hoće da uštede, iako su čekaonice prazne dok lekari piju kafu.

Gazimudo
Ma koji ce vam rac pregled, pogledajte ciganke, ni ne znaju sta je pickolog, ne kupaju se mesecima, jebu ih kojekavi mutanti, pocnu da radjaju sa 15 i nista im ne fali..

I umru sa 30 godina, zbog neznajučega. Doduše, već su se tada ostvarile kao bake, tako da je to ok.