Prijava

http://www.postcrossing.com/
За оне који воле разгледнице. Сајт који вам омогућава да добијете разгледнице из разних крајева света. Систем функционише по принципу "ја теби, ти мени". Дакле, добијете адресу неке особе и њој пошаљете разгледницу на којој уписујете одређену шифру. Када особа прими разгледницу, она укуца ту шифру и онда неко у свету сада шаље вама разгледницу. Што више пошаљете, више ћете и добити.
Такође је могуће директно мењање са члановима сајта.
Ако је неко члан, нека подели утиске.

Interesantno...
Da se upisem, pa se ukljucujem kad posaljem...

Ово је добра ствар, прочитао сам ФАЊ са сајта, планирам да се учланим, па да почнем да шаљем. Имам неких честитки старих и преко 20 година, па контам то да шаљем.
Погледајте, занимљиво је.

Kul stvar. Nisam poslao razglednicu vekovima.
Zaboravio sam i kako se salje..
A kako nadjete osobu kojoj saljete razglednicu? Moze malo detaljnije oko toga..

Постоји 2 начина да пошаљеш разгледницу. Можеш да нађеш неког другог члана сајта и са њим се договориш да размените разгледнице. Ти пошаљеш њему адресу, он теби и након одређеног времена добијеш разгледницу.
А други начин је да ти затражиш адресу неког члана. Ти добијеш адресу члана и један код, који уписујеш на разгледницу. Када та особа добије твоју разгледницу, она уписује тај код и тиме си ти постао следећа особа која ће примити разгледницу. Тј, када неко буде затражио адресу, он ће сад добити твоју. И тако у круг. :)
Добро је што ниси ничим условљен, па тако те нико не тера да шаљеш шурнаест разгледница, него онолико колико ти желиш. Па колико пошаљеш, толико и добијеш.

Ја сам члан већ око пола године и добио сам око 40 разгледница, из преко 20 земаља, са 6 континената. :)

Ja bre uđoh da pošaljem jednu, ali nisam mogao da odolim da pošaljem 5 jer me zanimalo u koje države ću sve da pošaljem.

Углавном тако и ја радим, купим 5, 6 разгледница, затражим адресе и одмах пошаљем, тако да се не цимам константно. :)
Јеси ли добио неке занимљиве земље?

samo da se upišem, znam nekog koga to zanima, pa ću prenesem.

I, koliko koštaju markice da se pošalje ovo? Mada, meni veći problem predstavljaju razglednice, jer ne znam 'de da ih nađem u Kragujevcu...

Baš zanimljivo, da se upišem, pa možda se priključim. :)

U pošti i kod onih na onim "kioscima" kod robne kuće i u pešačkoj zoni, u prestiž plus tursu onde kod buena viste, u turističkom informativnom centru itd Dželo. :)

Ја сам углавном користио маркице од 46 динара, мада можда је јефтиније ако одеш до поште и на шалтеру предаш разгледницу.

Iznad onog četnika Veverice?
Do jaja, sutra ima da uzmem 10 komada i da šaljem. Pre svega Iran, ako ima bilo koga odatle, ako ne, jebiga.

Ја сам баш пре неких десетак дана добио разгледницу из Техерана од једне девојке. :) Иначе, ако би желео да добијеш разгледницу из неке земље посебно, онда треба да тражиш чланове из те земље и да их питаш за директну размену. :)

Колко пара ти изађе слање једне разгледнице и има ли разлике за различите државе? Никад нисам слао то у животу.
Овај сајт је до јаја и много ми се допада идеја. Колико сутра ћу да сам ангажујем, врло је занимљиво. Шта обично напишеш људима на разгледници? Нешто чисто онако из дркања? :)

Ima i pored Četnika, a možda i kod njega.

Znaci oko 50 kinti je po razglednici slanje :D
Kul, obavezno cu da probam kad prodje ispitni rok.

Znaci oko 50 kinti je po razglednici slanje :D

О јеботе, нисам ни приметио горе.

Једва чекам да стигне прва. :)

Ја сам увек узимао те маркице од 46 динара, тако да ја узмем једно десетак. На то додаш колико кошта разгледница и то је то. Нема неке разлике у државама, пошто сам ја на тај начин слао и у Бразил, Јапан, Холандију, Русију,...
На разгледницама пишем све и свашта, у зависности коме шаљем. Некоме пишем о Србији, Београду, а некоме напишем нешто онако из пристојности.

Znaci ta jedna markica od 46 kinti pokriva ceo svet?