Prijava

Razmišljao sam neko vreme o ovakvoj temi, ali nikako da ugrabim volje i vremena da je pokrenem. Elem, čitam s vremena na vreme recenzije nekih naših "kritičara" i mogu samo reći da je to forma bez sadržaja - previše priče, proseravanja i, po meni, tvrdnji bez pokrića. Pre svega bih izdvojio Dubravku Lakić, koja me nekad oduševi (ređe u poslednje vreme), a sve češće ostavi u nerazumevanju. Takođe, bacim ponekad pogled i na ovaj blog, koji odiše previše paušalnim ocenama. Po pitanju stranih kritičara, najviše čitam Petera Bradshawa i Rogera Eberta, koji je verovatno i najpriznatiji filmski kritičar na svetu.

Zamislio sam ovu temu kao mesto gde će svako pokušati da elaborira određeni film, pošto mislim da ima više nego nadarenih ljudi za kvalitetno i donekle kredibilno pisanje, što su pokazali u "originalnoj" filmskoj temi. Dakle, biće sasvim korektno ako se tokom dana ostave jedna ili dve recenzije dužine "ozbiljne" definicije. Iznesite svoje viđenje i ocenite film kako mislite - ocenom od jedan do deset, binarno (palac dole ili gore), ili kako vam god odgovara. Pošto mi je propao klabing za večeras, pokušaću odraditi jednu večeras...

P.S. Trudite se da ne odajete previše bitnih sekvenci iz filma.

Подржавам, што да не. Јеси мислио на нове филмове, или све?

Је л' можемо ми филмски нубови некад да пишемо нешто што ми сматрамо рецензијом?

Ne razumem baš, je l' treba neki zadati film da kritikujemo ili bilo koji, koji nama dune? Moglo bi da bude korisno i duštedi vreme, kad vidim preporuke, što da ne.

vukajlija.com/forum/teme/9309-vase-recenzije-filmova

JEBOTE IMA VEC TEMA ZA TO

Vlajko, nije recenzija: "Sranje, ne gledaj!"