Prijava

Da li ste svesni činjenice da ljude sve više i više rade neke stvari zarad svoje korisiti? Zarad ličnih interesa? Sklapaju, da kažem, prijateljstva zarad sopstvene dobrobiti? (npr pomoć da se dotični potrudi da mu nađe bolji posao)

”Hej, pozvaću Mileta na piće, obrnuću par tura, a kasnije ću mu tražiti pare na zajam”

Da li ste nekad imali priliku da doživite nešto, recimo, poput ovoga, ili ste pak vi bili ti koji gledaju korist?

pa sve ti je lični interes. kad se družiš sa nekim ko te npr zasmejava, družiš se sa njim iz ličnog interesa - zasmejava te, dobijaš nešto od njega.

al ako pričaš isključivo o dobijanju materijalne koristi, nit koristim prijatelje na taj način, nit dozvoljavam da i mene koriste...

a tu dolazimo i do problema očekivanja. da li tvoji prijatelji imaju očekivanja od tebe, i ti od njih? npr. ostaneš bez posla, da li očekuješ pomoć od njih? ili si u fazonu u se i u svoje kljuse...?

lolčić za temu i da ti poželim dobrodošlicu u stvarnom svetu.

Mislim na materijalno.

Nisam na sebe mislio, ali ako već pitaš. Pomoć je dobrodošla, ali je nikada ne tražim. Uostalom, zašto bi ljudi uopšte sklapali prijateljstva nego imaju potrebu da se udružuju sa drugim ljudima u zajednicu i teže da ona napreduje, pogrešno je to što se ona zloupotrebljava.

Da li si mislio konkretno na nepotizam ili ???

Smrtni slučaje, evo jednog lika sa kojim ništa posebno dobar, štaviiše, što mi je doviknuo u kafani (a đeb drugo kad se samo u takvim institucijama krećem):"Đes druže, trebam te nešto, čuo sam da mi moš valjat'!"

Deki, može se reći. A može i naslov teme da se koriguje u ogovarajući. Maj bed.

Ako je reč o nepotizmu zapravo, koršćenja položaja, dobijenog od strane naroda, zarad lične promocije i finasiske dobiti za celokupnu familiju, onda mogu samo reći: oseći uvo svakome ko to radi ili urezati nešto na čelo, da se raspoznaju. A ovako ja da dođem kod tebe da ti iscepam 5 kubika drva da bi ti meni izvuko granicu iz zabrana čekrkom: može rode, stavi kavu i sipaj rakiju, nemo mi to podvajaš!

Upravu si za prvo.

Npr, takođe se dešava npr ”izaću sa njim u grad, dobio je nedavno grdilo na kladži, sigurno će plaćati celo veče”

Има тога свуда. Нпр. чуо сам да постоје девојчице које се спријатеље са дечацима само да би им ови куповали типа сок, сендвич, жваке итд.

počeo sam kolege na faksu da gledam kao skripte.

Uvlacim se modovima da mi odaberu defku :)

Ja profesorima za dvojku :D

Gledam da ne budem u zavadi sa ljudima koji bi nekad mogli da mi pomognu. To je dovoljno. Bez obzira na poltronstvo i ulizivanje, od našeg svijeta teško možeš da dobiješ nešto, a da ne moraš barem toliko dati nazad.

Ne tapši me po ramenu, ne čini mi to, kad me sretneš ne govori đe si legendoooo.

e to Lukse vjeroučitelju

Dapače, a bome i dagušče. Jakako.

lolčić za temu i da ti poželim dobrodošlicu u stvarnom svetu.

Pa recimo da sam morao da se uclanim u jednu malu stranku, i da budem clan jedne "nevladine organizacije" da bih dobio posao. Posao koji sada ne radim jer je dosla druga vlast! Njihova korist jeste moj glas, a moja je bila posao... Ali dzaba!

Welcome to Serbia