Prijava

Jes' da se pre koji dan završilo jedno takmičenje, koje je organizovao kolega Bruce, ali nikako nije na odmet još jedno, jerbo su Vukajlijašice i Vukajlijaši pokazali da vole da se igraju, takmiče, pomalo spletkare, osnivaju klanove (za glasanje). Zbog toga je izabran ovaj naziv "Pačija škola". Dobro, ne samo zbog toga - septembar je, počela je nova školska godina za osnovce i srednjoškolce, tako da će im njima ova tema biti pravo mesto za uvežbavanje stila pisanja za pismene zadatke, dok će onima koji su te dane ostavili davno iza sebe, dobro doći da se podsete svog vremena provedenog međ' klupama, na neudobnim stolicama.

OPIS TAKMIČENJA

Takmičenje je vezano za školu, tačnije za srpski jezik. Predavači srpskog jezika su nekako obožavali da zadaju za domaći pisanje sastava na određenu temu. Retko ko je to voleo, pogotovo što je septembarsko sunce još uvek grejalo i pozivalo na igru ili bleju u kraju. Pa, pošto je tada morao da se zna neki red i pošto niko nije mogao sebi da da oduška, ovde će to moći. Takmičari koji se prijave će pisati sastave. Ne predugačke, ali ni prekratke. I ovde je poželjno da pasusi budu lepo razdvojeni, da postoje uvod, razrada i zaključak. Primer zaista nije potreban. Nije zabranjeno da se napiše, daleko od toga, ali pošto je već sastav u pitanju, sve što biste napisali u primeru jednostavno možete ugraditi u telo defke.

U svakom kolu će svi prijavljeni takmičari pisati na jednu zadatu temu. Autori će u prvom kolu biti podeljeni u nekoliko divizija, u zavisnosti koliko se njih prijavi. U okviru jedne divizije, autori će biti podeljeni u parove koji će se takmičiti u duelu. Pobednici duela će ići dalje, a pobeđeni će se nadati da upadnu u baraž. Da, da - baraž. Koliko tačno pobeđenih će dobiti drugu šansu će biti određeno posle isteka vremena za prijave.

Kada se vreme za prijave istekne, autori će biti poređani po rang listi, a koplja (hehe, koplja, hehe) će u prvom krugu ukrstiti više i niže plasirani autori (primer: petoplasiranom će se suprostaviti 121. na listi autora, i tako dalje).

USLOVI ZA PRIJAVLJIVANJE

Za učešće na takmičenju se mogu prijaviti svi autori koji imaju minimum 50 poena od defincija. Nije bitno da li su se prijavili juče i već skupili toliko poena, ili su tu već 5 godina - bitno je da zadovoljavaju uslov od 50 poena, koliko je potrebno da bi učestvovali na forumu.

Poželjno je da se prijavi što veći broj autora, s tim što nikako nije poželjno da se jedan autor prijavi sa još 2 ili više duplih naloga.

PITANJA & ODGOVORI

Slobodno pitajte sve što vas zanima. Pitanja će biti iskopirana, a odgovore na njih ćete dobiti u ovom postu.

-----------------------------------------------------------------------------------------

pitanje:
TheWaveRider

I interesuje me, jel ti zadaješ teme za "pismeni"?

odgovor:
Trebalo bi. Imam nekoliko temaspremljenih , ali će svaki predlog biti razmotren.

pitanje:
Peri d platapus

Treba da "pismeni" bude zebancija ili relativno ozbiljan?

odgovor:
Pa, ovo je sajt za zabavu, tako da bi po nekoj logici trebalo da bude zabavan. Svako ima prava da piše onako kako misli da treba.

pitanje/predlog:
Ironični
Pošto je ovo takmičenje u duhu škole mislim da je bolje umesto direktnih duela formirati grupe od po 5 takmičara koji pišu na jednu zadatu temu a da se glasanje formira tako što se glasa ocenama od 1 do 5. Pa na primer prva dva 'učenika' iz grupe idu dalje dok treći ide na popravni tj. baraž.

odgovor:
Zanimljivo, ali ipak ne. Dueli su brži način glasanja i brojanja. Davanje ocena zahteva više vremena za brojanje, a prethodno takmičenje je okazalo da se glasa tendenciozno. Ne kažem da se tako neće glasati i u ovakvom obliku takmičeanja, ali je manja šteta tako nego da deli ocene.

pitanje:
Радмило Топола

Da li mi se rang gleda po ovom, ili bi mogao da se gleda po prethodnom nalogu?

odgovor:
Rank ti se gleda po nalogu sa kog se prijavljuješ.

pitanje:
Usain Bolt

Pošto u školi ne smeju da se koriste psovke i ruzne reči, sme li ovde?

odgovor:
Naravno. Poenta je da se sastavi napišu onako kako ste želeli da ih napišete tada, a niste smeli.

pitanje:
Fender Stratocaster

Да ли они, који се пријаве, пишу своје саставе као пост у овој теми или ће то бити у форми дефиниције као код других такмичења??

odgovor:
Naslov ove teme je "Pačija škola: tema za prijave". Dakle, na ovoj temi se autori prijavljuju za takmičenje, a sastavi se pišu kao definicije. Pročitaj uvodni post.

ПРИЈАВЉУЈЕМ СЕ

Oću ja...
I interesuje me, jel ti zadaješ teme za "pismeni"?

Prijava pa da vidimo kako ide oko tih tema...

Упиши ме.
Чини се занимљивим :)

E ovo je već zanimljivo. Prijavljujem se.

Нисам писао ни такмичио се одавно тако да, ајде да пробам.

Приава.

Propustih prethodno, ovo ne dam. Count me in, Zyc!

Prijava.

Pošto je ovo takmičenje u duhu škole mislim da je bolje umesto direktnih duela formirati grupe od po 5 takmičara koji pišu na jednu zadatu temu a da se glasanje formira tako što se glasa ocenama od 1 do 5. Pa na primer prva dva 'učenika' iz grupe idu dalje dok treći ide na popravni tj. baraž.

Podrzavam.
Pitanje:
Treba da "pismeni" bude zebancija ili relativno ozbiljan?

Ko najviše voli takmičenja? JA! Ko uvek ispadne u prvom kolu? JA! Ko se prijavljuje po stoti put? JA!