Prijava

Dobar dan.
Prije svega zanima me od čega zavisi kvalitet zvuka, na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine raznih audio uređaja i tome slično?
Drugo ali ne i manje važno pitanje je popularnost beats slušalica koje sad i zadnje šuše nose po gradu i slusaju neki radio svetigoru, neki nksn-dksn tehno i te zajebancije. Ne ulazimo u vrste muzike i muzičke ukuse, mene zanima koliko im cijena podržava kvalitet i ima li od drugih proizvođaca na trzistu ponude u istom rangu? Da li su popularnost stekli agresivnim marketingom nalik epl proizvodima? Osim toga zašto im je dozvoljeno da se toliko prošire, šta rade na pr soni i pionir?
Odgovore tipa "Ko ti je kriv što si socijala", "Oćes da ti dam da pomirises 50E" i ostalo šaljite u pvt, hvala.

jebeš drea i taj hophop apadrapa fešn, ove su najbolje: http://en-de.sennheiser.com/

Ледени браћори, па неко од основних правила тржишта ти је да све што је суперпопуларно то је прецијењено,( овербоугхт кондишнс) Значи чим беетс др дре задња шуша носи по граду значи да су прецијењене и да не вриједе тих пара. Узмеш провјерену марку типа Сони и немаш о чему да размишљаш, ћао узраво.

ДрДре код нас НЕ ПОСТОЈИ оригиналан. Све се увозе из Кине, у бољем случају из Турске и голо су говно.Знам јер их продајем и покушавао сам да нађем у велепродајама оригиналне, одговор је
ЈЕС ТИ НОРМАЛАН, КО БИ ТО КУПОВАО КАД БИ НАС КОШТАЛЕ ДВАЈЕС ЕВРА.
Сони или Пионир, нису шашави диџејОви што само Пајонир купују.

Valjani odgovori na temu nudjenja alternative, vidio sam i ja pionirove od 300 funti, naravno oni su dugo u poslu i tu nema promasaja. Prvo pitanje me je najvise zanimalo i volio bih malo duze pojasnjenje.
Ove hesh su odlicne, odo da bacim malo para.
EDIT Jebem im mater +15 funti za color rasta.

Kakvo kurčevo objašnjavanje, bilo bi ti sve jasno kad bi imao beats i neki zenhajzer iz istog cenovnog ranga jedan do drugog i probao u isto vreme, al pošto vidim da robuješ trendovima, onda su beats najjače sluške za tebe, pozdrav :DD

Има код нас и зенхајзер да се набаве, али исто кинеске. Можда има типа у Митросу или тако неком предрканом месту где се продаје музичка опрема, али ове мање продавнице где се продаје рачунарска опрема, мобилни телефони и слично, а то као успут избегавај. И Винвин јебени исто избегавај.

Hehe Radjard me posra al je zaboravio da skine gace hehe... Ne robujem trendovima vec sam samo neupucen. Sto se mene tice dobio sam par predloga i zavrsio pricu o slusalicama. Glavno pitanje je bilo o zvuku uopste dakle da jos malo nacrtam ne o slusalicama vec o zvucnicima, od cega zavisi osim od kvaliteta audio fajla. Sta daje cistiji zvuk?

Jebote, veverice, ako nema kod tebe u kragujevcu, ne znači da nema nigde u zemlji.

Ledeni, omg -_-, pa kako da ti neko objasni od čega zavisi, te slušalice projektuju elektroinženjeri, ergonomi, audiotehničari, zvuk zavisi od milion stvari, od kvaliteta komponenti, voltaža, oblika i materijala drajvera u zvučniku, broja namotaja u žici, džeka, na tebi je samo da veruješ ušima i recenzijama sa eminentnih i objektivnih sajtova. Ukucaš HEADPHONE RECOMMENDATION 120 EUR ili odeš na forum sveta kompjutera i nađeš temu o slušalicama

Audio sopove sam nesto smetnuo s uma, a i tamo je vazda radi neki metalicar sto izgleda ko da jedva ceka da se musteriji najebe mile majke kad primjeti da ne zna razliku izmedju slejera i....nekog drugog slejera.
Naravno da nisam tako detaljno pojasnjenje ocekivao, vise nesta o decibelima i frekvencijama. Aj nema veze, cekacu da vidim ima li ciklon sta pametno za reci.

Рађ, знам просечног потрошача, тео би врхунске слушке за 1500 кинти. :Д

Проверено нема код ових што узимају по велепродајама, јер ни једна велепродаја нема то. Може да се нађе код ових који сами увозе, а то су опет неке те јаче и специјализиване продавнице...

Pa u specijalizovanoj radnji i treba da uzme, zašto ne bi uzeo u specijalizovanoj radnji? Mitros, Artist, Player, Lyrastyle, nema greške.

Led, neće ti ciklon ništa reći sad kad si načepio metalce u komentaru iznad. xD

Зато што се није сетио, а и скупље је. лоло

Palo mi je na pamet zato mu i nisam dirao deathcore :-) ... Mislio sam da dam oko 50-60e a za ove skuplje sam se raspitivao cisto da imam neku predstavu o cemu se radi. Mozda uzmem nesta preko neta ako ne bude zajebancija sa postarinom.

http://www.itsvet.com/proizvod/sol-republic-tracks-v8/comp_comp_headphones/1243/2300

Imam ove, i sto se kvaliteta zvuka tice ja sam prezadovoljan. Uporedjivali su ih sa dr dre solo, i lako se nose sa njima po kvlt zvuka. Kazem sa dr dre, jer je to kao u celom svetu neki masthev kurac, i svi se upravljaju prema njma. Naravno pricam o pravim dr dre, ne ovim sto mozes da kupis na svakom cosku kod nas.
Ovo su "on ear" slusalice, znaci idu na uvo, tj uvo ne upada u njih, i dobre su za nosenje vani, da ih vuces po rancu i tako to.. Moze i da ti sede samo kod kuce, ali za to bih pre gledao neke druge, ne on ear. Ako je verovati ceni ovde u ITsvetu, ovo je stvarno dzabalesku cena. Pada im cena i pre par meseci su bile 7-8k cini mi se, ako ne i vise. Prosetaj se do gigatrona i vidi da li ih imaju izlozene pa da probas na licu mesta. Ja ih na tu foru kupio jos pre 3 godine preko bare, nzm da li ovde to praktikuju.

koi sam mag marktinga lolo

Sony MDR-XB400 EXTRA BASS
http://static.emmi.rs/images/products/500/b1168186.jpg

Ja imam ove slušalice i odlične su

Tebe zanimaju i zvučnici?
Za dobar zvuk na kompu prvo kreni od muzičke kartice, pa onda zvučnici, džaba da imaš predrkane zvučnike ako je muzička karta neka obična, loša ili prosječna kartica neće uspjeti da izvuče sav potencijal zvučnika, tako da od toga se kreće.
Neka poluprofesionalna zvučna bi ti za kuću bila i više nego dovoljna, profesionalna je već bacanje para ako je kućna varijanta u pitanju. A zvučnici, tu imaš svega i može se probrati, Logitech, Sony... Za slušalice hm... Vjerovatno Zenhajzer, probao sam jedne i sviđa mi se kakav zvuk daju, neke najjeftinije su bile 4-5 iljade dinara, al' su to sluške bez mikrofona, neka "profi" DJ oprema i ti kurci...
Ako ti se uzimaju slušalice zbog igrica onda neke Siberia slušalice. To je ono što znam da sam oprobao i tojto...

dr dre slusalice su za pozere i dukatlije, koji nose te velike slusalice napolje na glavi, a ljude sto nose velike slusalice na glavi na ulici, koje god da su, bi svejedno trebalo kastrirati da ne prenesu slucajno gene dalje.

senhajzer ili bose recimo ne mozes da pogresis... uglavnom. ili neke filips od 20€, njima je otprilike kvalitet zvuka ko beats, mozda i bolji ako su velike.

u principu, bitno je da ti udobne, kvalitet zvuka i onako nije bitan kad uzmes pa otvoris jutub da slusas pesme...