Prijava
   

Lesli Eldridž

Jedan od generacijskih heroja, borac za pravdu, beli Nindža (Ninja)... Njegovi podvizi izlazili su u serijalu pisanih romana poznazih i kao plave sveske. Ergo, junak koji bi verovatno mogao prefrkati i Noris Čaka.
Drugi poznati junaci ovog serijala su njegov nerazdvojni drug Tabasko Pit, inače Australac i devojka Sumiko. Kroz serijal se provlače misli njegovog učitelja sensei Tanake, koji je moguće bio uzor za lik mudrog pacova Splintera u serijalu Nindža kornjače.
Velika je bila edukativna vrednost ovih pisanih romana, jer su mudrosti sensei Tanake bila napajane na duhovnom izvoru zen-budizma. Takodje su veoma edukativni opisi devojaka koje se uzgred pojavljuju, pa i same Sumiko. Sve u svemu, odlična literatura za uzrast do 12 godina. Deca koja danas odrastaju na digimonima i plejstejšnima i raznim četovima su veoma uskraćena. Ne čitaju knjige (osim fejsbuka), pa ni romane ni stripove. Sve u svemu, jedan Nindža bi tu ostao neshvaćen...
I nemoj neko da je rekao "američki nindža". Lesli jeste Amerikanac, ali Američki Nindža je njesra od filma koje nema nikakve veze sa njim.

"Svako ko iole poznaje zakone balistike, lako može izbeći putanju metka" Lesli Eldridž.

Komentari

Davio sam se Nindžom u osnovnoj... Našao kutiju romana kod teče.
Čoveče, bilo je lijfčendžing. ++++++

"Problem vatrenog oružja je što, zrno, kada jednom napusti cev ne može da promeni pravac!"
Da, da, bilo je tu svega: haragei, australijsko pivo, katana stara 300 godina. Da, Sumiko...
Eee, uspomene...

brate.........87ma,88ma itd...+++++++++++