Prijava
   

Mali debeli

Prebijali su ga u školi, nabacivali ranac na koš pa ga gledali kako se znoji dok ga skida i smejali mu se, prva grudva koja poleti početkom zime bila je namenjena njemu, sapunjali su ga u snegu, otimali sveske da prepišu domaći, kinjili ga, poslednjeg birali u ekipu za fudbal i to samo kad ne dodje Zubonja u školu. Devojčice su ga izbegavale, niko nije hteo da priča sa njim, niko nije hteo da se druži sa njim. Ismejavan, odbačen i ponižen.

Ali "mali debeli" nije gubio nadu, bio je strpljiv disciplinovan i vredan. Vredno i predano radio svaki domaći zadatak. Otišao je iz grada. Počeo je da trči i pliva. Krenuo na salsu i časove italijanskog i ruskog jezika. Upisao i završio fakultet. Ozenio se sa najboljom pičkom sa plesa. I vratio u svoj grad.

I sad je došlo njegovo vreme.

I sad se ti znojih napolju dok te on gleda kroz prozor direktorske kancelarije, sad je za tebe namenjena prva grudva snega početkom zime, samo ti treba da je skloniš kako bi "mali debeli" prošao do svoje privatne garaže sa svojim besnim kolima. Sa njim ručaju i razgovaraju državnici, intelektualci i elita, i njihove jebozovne pratilje, dok ti slušaš tvoju nakadašnju kraljicu mature a sada predebelu spodobu kako kuka jer joj je dosta da pere sudove kad hoće da gleda svoju seriju a onda odeš do prodavnice kupiš pivo sedneš, nategneš pivkana i misliš "Gde sam pogrešio?" a debeli prodje kolima i pozdravi te a onda vidiš da si ti u stvari sve vreme bio "mali debeli".

Komentari

Јес боли га курац. То можда може у неком америчком филму са Адамом Сендлером, али овако, тешко.

ne razumem sta si hteo da kazes :)

Па мали дебељак кога цео живот киње на крају израсте у богатог господина и сви му завиде и жале што му нису дали да игра фудбал са њима пре 20 година....

znam par primera iz stvarnog zivota :)

Dala plus, ali ovo kod nas tesko da moze da se desi kao sto Peki kaze.

Дао сам плус због лепо написане дефиниције, али овакви случајеви су ретки, стварно. :) Мада, умало нисам дао минус због ове салсе. :))

ima, ima, znam ja..+

Ima jedan film o ovoj temi,glavnu ulogu igra Rajan Rejnolds,ne znam naslov filma,ali simpatičan jeza odgledati.Glavni lik,mali debeli odlazi u L.A.pa se vraća poslom u Nju Džersi,gde ga većina i dalje zeza zbog toga šta je bio.Elem,hoću da kažem da definicija više liči na američki san.Mada znam slučaj čoveka koji je upornim radom završio fax,smršao 30-ak kolograma i oženio se dobrom ribom veoma dobrostojećom.Tako da jedan veliki +.Sve se može kad je čovek spreman dovoljno da se trudi.

I na kraju je živeo srećno do kraja života.

Daj, molim te!

Мислим да се филм зове Just Friends. На крају се смувао с рибом која га није хтела у средњој школи кад је био дебели штребер, а сад га хоће јер је згодан и богат. Уместо да испичкара курву. Није имао нула самопоштовања. Минус за филм.

jesi prepisao, al je dobra :))) znam par primera.

А и глумица је ружна, личи на Роксанду Ђорђевић, не знам ког је ђавола видео у њој.

Može da izraste u iskopleksiranog asistenta pravnog fakulteta, kasnije u profesora. Biće uspešan ali i gadost ljudska

Dzimi ultimatna pobeda. Minus za film! Sto nije ispickarao kurvu?!?!? sve u svemu lepo napisana defka +

po ovom napisanom, izgleda da je doticni mozda postao uspesan i bogat, ali je u glavi i dalje 'mali debeli' koji misli da mora da se dokazuje drugima... tako da zakljucak nije u potpunosti tacan... tuzna prica

lepa defka...samo mi malo bezveze sto kod vecine postoji to misljenje da je takav lik uvek "mali debeli",znam nekoliko ljudi koji su slicno prosli u zivotu,a niko od njih nije bio ni mali ni debeo!:) ovo kazem zato sto od svih 250 strebera u mojoj skoli samo jedan je debeo(jos jedan je podebeo),a ni on nije mali i niko ne sme da ga zeza...:D intelekt i uspeh u zivotu nemaju ama bas nikakve veze sa izgledom(ako si musko)...;) +

metaforicno sam se izrazavao i nije bas onako kao izgleda na prvi pogled, nema nikakve veze sa americkim snom, cak naprotiv, istina lici na to, ali nije.

Romantične komedije od sada i na vukajliji. Jebiga, preferiram Ričija i Tarantina...

skoncentrisali ste se na pogresnog lika...

Meni je ovo skroz simpatično. Retko jeste, ali znam dva čoveka čiji je ovo bio životni put. Doduše, jedna osoba je ženskog pola, ali stvar se ne menja.
Lepo napisano.

Hteo sam da ostavim neocenjeno ali zbog ove "prom queen" sam morao da zalepim minus.