Prijava
   

Mašinka

Zensko ime ,koje vodi poreklo od ruskog automata m 43,koji se smatra za najmasovniji automat u II Sv.ratu,koji je masovno pravljen od presovanih limova i zato je bio jako jeftin i veoma ubojit.Koristio je pistoljsku municiju 7,62,bas kao tetejac.....
Posle sremskog fronta i ruske pomoci u oslobadjanju nase zemlje,ruska imena su postala izuzetno popularna,iako su neka od njih bila jako neobicna.Tako smo imali roditelje koji su zenskoj deci poceli da daju imena ,kao sto su Masinka,Traktorka...i time im omogucili ,da ih ceo zivot zajebavaju,prvo u skoli,a kasnije na fakultetu i poslu.Posto je sudbina kurva,zenska deca sa ovakvim imenima,skoro da su bila obdarena lepotom ...koja je podsecala na pojmove po kojima se zovu,sto im nije bio veliki plus u zivotu!

Ovaj obicaj se idanas zadrzao,samo sto roditelji vise ne daju ruska imena i imena po predmetima,vec su postala popularna zapadna imena.Tako danas imamo Karoline,Kasandre,Amarilise,Ivone,Ume ,Mie ,Teje ....i tim imenima ,valjda zele da pokazu kako su nobles?
U jednom delu nase populacije ,jako je popularno da se daju imena po likovima sa tv-a i tako imamo gomilu Ljovisni,Kasandri,Tarzana,Fantoma ........

Komentari

А Петолетка?

Da li je postojala Kombajnka???+

Moja baba ima komšinicu iz sela koja se tako zove...

+ Špagin, ovu pušku sam znao pod imenom Špagin. Samo oružje je imalo veliku grešku, Prevelik broj ispaljenih metaka u minutu, koje uzrokuje zagrijavanje i širenje cevi oružja. Nakon par ispaljenih okvira ili celog "doboša" cev se zagrije i meci bukvalno padaju na nekih 30 metara od samog oružja.

Spagin sam imao prilike da probam,posto ih kod nas ima jako puno,zaostalih iz rata.Iz njega se puca ,iskljucivo kratkim rafalima,zbog problema koji si opisao i tada je izuzetno ubojito oruzje.Problem sa grejanjem cevi imaju i druga oruzja,pre svega Thompson,koji kada bi se koristio ,kao na filmovima,posle jednog dobosa bio za rashod!
Posto koristi pistoljsku 7,62 municiju,koja je poznata po probojnosti i snazi,vojnik naoruzan,ovom puskom i dobosem,predstavljao je znacajnu silu....

Špagin je bio najbolji automat u II sv. Baš sam se dvoumio zbog slike. pilsPlus

Tomson je genijalan kao bomba. Nategneš, i samo ga ubaciš u prostoriju. Vrti se i puca. Provereno.

E sad efinicije radi: mnogo filmova, špageti vesterne i kaubojaca je snimano po Dalmaciji. Manitu, Vajat erp, Džeronimo i druga imena su se pojavljivala u Dalmaciji tih godina.

Tommy gun, jel' da? a može da bude i PPSh, sovjetski, 71 metak, plus jedan u cevi. genijalna puška!