Prijava
   

Nismo imali nikakve šanse

To je ono što, sa mnogo žaljenja i ružnog samosažaljevanja pomislim svaki put kada gledam rekapitulaciju poslednjih 20 godina naše istorije.
U vreme kada se komunizam urušavao, nama je zapao demagog i nacional-socijalista (lažni nacionalista i doktrinarni socijalista) Milošević. Kada je to narod (barem delimično) prepoznao i prezreo, vođstvo je pokušao da preuzme sujetni i ko-zna-čiji Vuk Drašković i, 09. marta 1991. godine, upropastio poslednju priliku da se iz svega izvučemo kao ljudi.
Ostalo je istorija, koju smo mi proživeli (a neki je nisu preživeli).

A moglo je i moralo biti drugačije.

Komentari

Парадоксално је што је куповна моћ просека на нивоу државе била већа '98 него данас :(

pretpostavio sam da si ti

Zar je moguće da postajem prepoznatljiv?

slazem se, sa definicijom ;) tj. autorom definicije

i dalje nemamo nikakve šanse...zato što ne volimo da mislimo...ili su nas naučili da ne mislimo...narod

Biće(biće) da su nas istrenirali da ne mislimo, da očekujemo da neko drugi misli za nas, pa da onda možemo da pljujemo po njemu zato što je loše mislio i smislio.

znaš kako,moramo da se nadamo da imamo šanse, sitne stvari poput ovakvih definicija vraćaju nadu da još postoje ljudi koji misle svojom glavom koji ne pristaju na ono što im se servira i spremni su da daju svoj doprinos odupiranju ma koliko on mali bio.

Crni Bombarder, mnogo volim taj film, citat...za krupne stvari nisu dovoljna muda, potrebna je vizija...po meni i kritična masa sa vizijom...

a masa se uvećava veruj mi...mora biti tako!

hatorimatori

e? masa koja misli svojom glavom?

Dolazi pandur kod cige i pita ga: Sta radis to? kaze ciga:Evo prodajem carape na trotoar kaze pandur: mislis na trotoaru ciga:.....MISLIM :)

Gremlin

mislim

Gremline, samo misli matori, misli...ne može da škodi, a možda nekom i koristi...Lane Gutović, si gledao tu emisiju?

naravno Pustolov ili kad prica one bezobrazne price?

ne bre, nije ni pustolov ni bezobrazne priče..baš tako se zvala "ne može da škodi"...nisam mogao ni na jutube da nadjem...opasna emisija..ima par definicija ovde kopiranih iz te emisije...veselin na primer...

Ne znam zašto sam vam ovo ispričao, ali ne može da škodi, a čim ne može da škodi, možda nekome i koristi.

poznato mi covece! ali vec proslo dvanaest pa mi pocelo da trokira u mozak :)

e to Advokat...da nemaš neki link negde...:)

Nemam, ovo sam izvukao iz malog mozga. Jes` bilo odlično i poučno, a ide mi i uz definiciju.

ide skroz...ali ja se ponadao za neki link..a toliko sam je tražio...na veselina smo se u firmi smejali dva meseca..svi bili mladi, neoženjeni i svi se našli u priči...a vidim ovde ga neko bez blama plagijao..i nije naveo...i to pre godinu dana a sad se pojavila još jedna...isti naslov, ista tema, ovaj bar bio fer i naveo Laneta...