Prijava
   

Poslednji metak

Rezervni plan, izlaz u slučaju požara, kec u rukavu, opcija koju planirano ostavljaš za kraj kako bi u slučaju neuspjeha mogao da se izvučeš iz kritične situacije. Kako vojnici u blatnjavom rovu, okruženi brojčano nadmoćnim krvoločnim neprijateljem ostavljaju poslednji metak za sebe, da ne bi pali u ruke dušmanima koji bi se iživljavali nad njima, tako se i za sve planirane situacije visokog rizika ostavlja otvorena opcija evakuacije u poslednjem trenutku. Poslednji metak predstavlja herojsko bjekstvo kada je sve izgubljeno i kad ostaje samo nada da te ''sa druge strane'' ne čeka još veći užas.
Poslednji metak može doći u vidu neke osobe, predmeta, ideje, novca.... Nebitno je, bitno je da služi svojoj svrisi u datom momentu.

-E ovako, trebaju mi pare i imam rok 10 dana, i sad ako mi ne prođe tiket za večeras, i onaj za sutra, odigraću još jedan za srijedu, a u međuvremenu ću uplatim loto i odem na rulet da probam da izvučem nešto. Ako ništa od toga ne prođe, ti si mi poslednji metak, pozajmiću kod tebe moram da vratim pare Malom Đoletu, a znaš da on lomi noge dužnicima.
-Nema frke, ali meni vraćaš sa kamatom 20% i ako ne vratiš na vrijeme ja ne lomim noge, nisam seljačina, fino te nadrogiram i izvadim bubreg i prodam na Kosovu i problem riješen.

Komentari

Odlična defka Sedplas.
Uvek sam govorio da je samoubistvo pičkasta stvar i samo ako postoji mogućnost u ratu da dopadneš nekim ozbiljnim kasapima dolazi u obzir, ali poslednjim metkom. Pretposlednji treba makar iskoristiti da nekog skineš ako možeš
+

zahvaljujem džoni.
i meni je samoubistvo pičkasto, osim u ovakvom slučaju, još se i potrudiš da im mrtav padneš na put, da te zaobilaze, da im i mrtav smetaš :)

još se i potrudiš da im mrtav padneš na put, da te zaobilaze, da im i mrtav smetaš :)

A ako slučajno imaš kašikaru kao "zadnji izlaz" izvadiš osigurač pre nego što dođu, držiš kašiku, da je ne vide....i kada priđu, pokažeš im srednjak, nasmeješ se i ćao...

hahaha poslednja kašikara, može može, sviđa mi se

A ako slučajno imaš kašikaru kao "zadnji izlaz" izvadiš osigurač pre nego što dođu, držiš kašiku, da je ne vide....i kada priđu, pokažeš im srednjak, nasmeješ se i ...

... baciš kašiku ? ... :)))

+++