Prijava · Registracija
20 : 6
16 em plus     16 em minus
21 : 6
20 : 7

Poludirigovani božićni žreb

Sprečava da porodični novčić iz česnice dospe u ruke neželjenih osoba (čitaj: gostiju) ili, pak, da ga niko ne izvuče.

Keva: Pažnja! Dakle, pošto nam onaj baksuz od komšije Milorada dolazi za ručak, da znate, novčić je negde pri ivici. Ja ću njemu da uvalim iz sredine, reći ću mu da je toplo, a vi, nemojte da se posvađate kao prošle godine kad su nam kumovi dolazili!

56 : 4
16 em plus     16 em minus
57 : 4
56 : 5

Ekološka ulica

Стрма уличица у предграђу. Споредна, толико завучена да у њу тешко може и да се залута. Није слепа, али није ни транзитна, кроз њу се ретко пролази за негде даље. У њу се само увече уђе, да би се ујутру изашло.
Еколошка улица је органска, непрскана. Не зна за ђубретаре и путаре, за метлу, со, ризлу и остале неприродне начине одржавања. Од лишћа и ђубрета се чисти кад удари кошава, од снега и леда на пролеће, кад ојужи. До тада се деца санкају. И нису саможива, пуштају и децу из оних очишћених, важнијих, приоритетних улица да се и она санкају у њиховој уличици. Разумеју их.

19 : 2
16 em plus     16 em minus
20 : 2
19 : 3

Pravdoljub

Isterivač pravde. Ekstremni isterivač svakojakih đavoljih poslova u vašem selu, gradu i šire: u okrugu pa i republici. Njemu je sve sumnjivo, sve je nepravedno. Nezvanični zaštitnik građana. Kakvu god temu da počnete, on će naći zrnce nepravde i krenuti sa tiradom o pravdi i pravednosti. Svako bez izuzetka upoznao je po nekog pravdoljuba. Problem je u tome što vergla jedno te isto, pravda pa pravda. Ali ništa ne čini da se nepravda ispravi. Samo dosadno trubi o tome.

-Pa nije baš da su svi privatnici lopovi. Evo recimo, Mića: Ima tu malu proizvodnju konfekcije, tridesetak radnika. Zarade po trideset-četrdeset hiljada mesečno, nije nešto ali u ovo vreme...
-Jeste, zarade ali da li im plaća doprinose moj brajko, to je pitanje.
-Plaća doprinose, moj kum radi tamo i proveravao je u PIO za sebe.
-Tvom kumu možda plaća ali da li plaća svima? Jok! Zato se vozi u luksuznim kolima, svake godine letuje u Španiji, zimuje na Kopaoniku...
-Čekaj, čekaj pa baš moj kum kaže da nije video poštenijeg poslodavca, radi zajedno sa njima, trči od jutra do mraka, za godišnji odmor i ne zna a vozi neku krntiju.
-E to je moj brajko lopov opasniji od svih lopova! Čista mimikrija, maskira se. Ovamo kao bajagi pošten, ali ko zna šta taj mulja. Ja bih mu poslao malo inspekciju, malo policiju, znaš li šta sve tu može da se otkrije? Vozi krntiju, šio mi ga Djura! More...

28 : 7
16 em plus     16 em minus
29 : 7
28 : 8

Na vrat na nos

Ne po kosi.

18 : 5
16 em plus     16 em minus
19 : 5
18 : 6

Miritalo

Miritalo je poseban tip čoveka koji uočava i proučava svaki detalj, naročito mrvice, ali čisto iz sopstvene potrebe.

Evo ga miritalo, opet skuplja mrvice!

17 : 2
16 em plus     16 em minus
18 : 2
17 : 3

Spajati praznike

Raditi svaki dan između dva datumski bliska praznika, uključujići i njih.

- Kazi dragička. Idemo na Zlatibor. Spajamo Božić i Novu godinu. Kompletno ministarstvo.
- I mi spajamo. Radim i za Božić i Novu godinu. Trebao si se oženiti nekom suvopizdom iz ministarstva...

29 : 5
16 em plus     16 em minus
30 : 5
29 : 6

Garavuša

Devojka ili žena crne kose i tamnog tena. Tajanstvena kao Orijent i vatrena kao cigančica. Ali teška za osvajanje. Sva je nekako nepristupačna, nepoverljiva, plaha kao srna. Kad je jednom osvojiš, zauzeće tvoje srce i grejati ga svojom vatrom. Tvoje jurcanje za suknjama naglo će prestati. Drugari neće razumeti, smatraće da si se odjednom pretvorio u papučara. Ali nije to. Nego nešto neobjašnjivo.

18 : 9
16 em plus     16 em minus
19 : 9
18 : 10

Tucnuti

Овлаш се креснути са другим људским бићем, недовољно да би се назвало јебачином али довољно да би се рачунало као коитус.

- Деки, како било у Гунцатама на сеоској игранци?
- Био класичан Деки био, Деки видео, Деки туцнуо. После га јурили мештани са вилама. Њах.

----------

Студио у Шимановцима, бекстејџ "Звезди Гранда"...

- Шта ћеш пјеват, јаране?
- "Благо води што те мије" од Добривоја Топаловића. Ти?
- "Шехерезаду" од Eсада...Ал шта нам вреде пјесме, мој јаране, кад ће ове кураве да се туцну са Салетом и да направе каријере а ми назад у наше запиздине, јеб'га...
- Па добро, ја сам ту из Крњешевца, дошао сам бициклом, јебига.

26 : 4
16 em plus     16 em minus
27 : 4
26 : 5

K'o poklopac pekarskog jogurta

Izlizano u pičku materinu.

- Kakav je onaj golf? Tjera li ga baba dobro?
- Ma brate k'o poklopac pekarskog jogurta. Izlizan do zadnjeg evrocenta.

15 : 2
16 em plus     16 em minus
16 : 2
15 : 3

Brigo moja, pređi na drugoga

Izraz kojim se najbolje opisuje tehnika rasčišćavanja površina pod snegom u Srbiji. Kako su ovi na vlasti razrezali drakonske kazne sirotini raji ukoliko ne rasčisti sneg ispred svog ulaza i trotoara, dovitljivi Srbi su se dosetili da je nabacivanje snega, sa pomenutih površina, direktno na ulicu, ubedljivo najlakše i najefikasnije rešenje. Em stoka za volanom ne može da divlja usled novonastalih fortifikacijskih prepreka, em ovi džabolebaroši iz komunalnog moraju da pale grtalicu da im direktor zbog snežnih nanosa i neprohodnih ulica ne bi dospeo u vesti. Kažnjeni neće biti sigurno jer svima je dobro poznato da vrana vrani oči ne vadi. Još jedna od prednosti ove tehnike je ta što se izbegavanjem gomilanja snega u blizini mesta prebivališta izbegava svakodnevno i celodnevno slušanje cike i vriske nesnosne dece.