Prijava · Registracija
29 : 1
16 em plus     16 em minus
30 : 1
29 : 2

Službena legitimacija

Dokument koji te čini ništavnim u odnosu na retardiranog ili iskompleksiranog imaoca tog dokumenta.

-Imate pravo da ništa ne izjavite, svaka vaša izjava može biti upotrebljena protiv vas, imate pravo na branioca, o privođenju će biti obaveštena vaša porodica...
-Ljudi, pa ništa nisam radio, stojim ovde i čekam devojku!
-Sve ćeš to u stanici da objasniš. To što ti nisi ništa radio ne znači da mi ne treba da radimo svoj posao. A propevaćeš i o toj devojci: i zašto je čekaš i šta ste planirali i od kada ste u vezi.
-Možete li bar da mi pokažete službene legitimacije?
-Praviš se pametan a? Evo ti službena legitimacija. Zadovoljan? Mene si naš'o da legitimišeš!? Nisi smislio bolji napad na službeno lice! Ne valja ti posao bratac, na veliko će ovo da izađe.

28 : 5
16 em plus     16 em minus
29 : 5
28 : 6

Možeš na njoj veš peglati

Daska petica. Stativa. Nit' sise nit' dupeta.

- Dobro, a što ne bi bio sa Maruškom?
- Šta će mi? Da peglam veš na njoj jedino. Neka hvala.

22 : 8
16 em plus     16 em minus
23 : 8
22 : 9

De ćeš s tom puškom u rukama?

Noć je tkala svoju tamu, mekšu od svile, nježniju od dodira zaljubljene žene, tamnu... kao najmračniji kutak duše. Dva fenjera su kvarila njeno tkanje. Držao sam jedan od njih. Dvoje su nepomično ležali pred mojim cipelama.

Hladan čelik vinčesterke dodirivao mi je potiljak. Glas hladniji od tog čelika mi je rekao:"Kopaj." Smireno. Kao da se ništa nije desilo. Kao da litri krvi nisu natapali travu i omekšali zemlju.

Lopata bješe teška. Teža od planine. Samo da je podignem, bilo je dostignuće. Trebalo je par sati. Kopao sam. Svom snagom. Kao da sutra ne postoji. Tri rake, tako je rekao. Ispade da sutra nije postojalo.

Vraćao sam zemlju gdje je bila. Opet hladan dodir čelika. Samo... Ovaj put je drukčije. Sablasno hladan glas. Vrela cijev vinčesterke.

"Idem na jug, a ti... Ne znam gdje ćeš završiti."

A samo sam pitao...

Hey Joe...
Where you goin' with that gun in your hand?

25 : 5
16 em plus     16 em minus
26 : 5
25 : 6

Čuvanje lopte kraj korner zastavice

Krajnje pičkarska strategija koja se, nažalost sve učestalije primenjuje na fudbalskim terenima par minuta pred kraj utakmice radi očuvanja rezultata.
Ova iritantna pojava sama po sebi iziskuje od FIFE da se mađu ostalim pravilima uvede i to da, ukoliko dođe do prekršaja ili bilo koje vrste ozlede "čuvara lopte" bude dosuđen kontra-faul.

U toku je osamdeset deveti minut, Barselona ima minimalnu prednost, Neimar sa loptom u uglu terena. Oko njega su trojica odbrambenih fudbalera Valensije. Dosuđen je aut u korist Barselone. Lopta ponovo kod Neimara. Ulazimo u poslednji minut regularnog toka ove utakmice, pomoćni arbitar pokazuje da će se igrati još tri minuta. I više nego dovoljno vremena da Valensija organizuje kvalitetan napad za izjednačenje. Neimar i dalje sa loptom. Oko njega su sada jedanaestorica fudbalera, četiri navijača i gradonačelnik Valensije. Još dva minuta do isteka sudijske nadoknade. Prekršaj nad Neimarom. Neimar leži na travi, ukazuje mu se lekarska pomoć. Moraće da napusti teren. Evo prilike za centaršut i eventualnog povećanja prednosti. Mesi, kratak pas do Suareza koji je usmeren ka korner zas... ma jebem ti nebo i fudbal i sve, dajem otkaz!
-----------------------------------------
- Ljubavi, aj nam idi po pivo.
- Aj ti, mene strašno mrzi.
- Aj ti, i mene takođe.
- Ništa, igraćemo jednu igru.
- Koju?
- Vodićemo ljubav, pa ko prvi svrši, oblači krpe i ide u dragstor.
- Aha, pa opet da bude kao prošli put. Čim si osetio da si pri kraju, zaustavio si ga unutra i krenuo da mi trljaš Mimicu dok se nisam onesvestila. Da zajebeš ti tu taktiku.

22 : 6
16 em plus     16 em minus
23 : 6
22 : 7

Burusis

Lik kojem ništa nije sveto. Igrao je i za Real i Barsu, i Oly i PAO , da su imali kinte za njega prodefilovao bi i kroz Zvezdu i Partizan sigurno.
Pravda se da je profesionalac da za svaki klub daje maksimum. U prevodu vi meni kintu i bole me uši. A što se tiče morala ja sam morala.

- Videli što nas Ljuba zajebaja, otišaja iz Puste Reke u Brzi Brod.
- Aa, Burusisa sve mu jebem njegovo, a govorio da ne bi prešaja ni za tri Tomosa.

...

- Jbt gledaj ovog Burusisa, samo je on promenio više ljutih rivala od Maje Gojković.
- Realno bruda.

18 : 5
16 em plus     16 em minus
19 : 5
18 : 6

Uvalitis

Izuzetno teška i neizlečiva bolest, izazvana misterioznim patogenom poznatim pod nazivom lenja buba. I pored toga što se bolest može rano uočiti, nijedan tretman se za sada nije pokazao trajno efikasnim. Najznačajniji simptomi su teško dizanje guzice, prikovanost za TV ili komp i tendencija da se posao koji oboleli mora odraditi uvali drugoj osobi po svaku cenu. Propratni simptom je foliranje neke znatno lakše bolesti ili povrede, tipa mononukleoza ili lom kičme. Kao što je već pomenuto, lek za sada ne postoji. Tretman batinama ili podmićivanjem može privremeno ublažiti simptome, ali trajnog rešenja nema. Na svu sreću, uvalitis nije smrtonosan.

- Ćale, 'ajde molim te završi sa cepanjem drva, steg'o me jebeni išijas, ne mogu da maknem.
- Steg'o je tebe uvalitis, neradniče kleti! Eh da sam poslušao tvoju majku kad je onomad vrištala: "Ne u mene", sad ne bih imao ni nju ni tebe.

29 : 7
16 em plus     16 em minus
30 : 7
29 : 8

Komentator Eurosporta

Osoba koja veoma često pravi greške prilikom razgovora, ali zbog istih postaje veoma zanimljiva za slušanje.

-Moš da mi središ za posao?
-Nisam ti ja čovek iz Beograda, al aj melji.
-Još u devetnaestom veku, nešto pre bombardovanja, dobijem ti ja otkaz u Slobodi jer me tračara Radmila olajala da sam ukrao magacin iz oružja. Od tad - mrtvo more! Javim ti se u Zavod - šut karta. Biro - rekli mi da se javim kad mi na noktu izraste kurac. Ostalo mi samo da čekam...
-Srediću ti, imam šuraka koji je kamerman u Eurosportu, savršen si za prenos ski-skokova!
-Hvala i živ bio!

70 : 13
16 em plus     16 em minus
71 : 13
70 : 14

Za mene ćeš uvek biti

Neće biti ni za koga drugog moralni pobedniče, ne blamiraj se više i budi čovek.

- Sine, kad misliš izaći iz kuće među narod, mani se flaše i ustani iz kreveta. Nisi ni prvi ni poslednji koga je žena prevarila sa kumom, nije ona jedina na svetu!

- Za mene će ona uvek biti moja bebana.

37 : 4
16 em plus     16 em minus
38 : 4
37 : 5

To se ne svira

Mantra komentatora ispred malih ekrana na prestrogo sudijsko sankcionisanje prekršaja. Posmatrno neobjektivno, podrazumeva se.

"Lili Marlen" u Skadarliji.

Oštar start na protivnika s obe noge od strane domaćeg igrača. Otvorenim đonom. Lomi mu levu potkolenicu, dok ovaj pada, pritom udara glavom u kofu vode, prosipa je, a u isto vreme mu jedna kopačka leti na suprotnu tribinu. Sudija svira samo faul, bez kartona...
- Sudija, pederu, gde si ti video prekršaj!?! To se ne svira!
--------------------------------------------------
- Auć! Čemu šamar?!?
- Pa neću u guzu!
- Ma slučajno sam, delić samo. To se bre ne svira!

35 : 4
16 em plus     16 em minus
36 : 4
35 : 5

Jokić

Odbijanje, ne, jok, C.

- Je l' možeš da mi posudiš 20 evra?! Vraćam za koji dan.
- Jokić!
-----------------------
- Ej mačko!
- E.
- Lepa si.
- Hvala.
- Hoćeš da furamo?
- Jokić!
----------------------
- Brate, šta misliš može li Jokić dati više od 20 poena na all staru?!
-Jokić! Nema šanse!