Prijava
   

Rezultatski prikljucak

Izraz koji koriste sportski komentatori, najcesce rezervisan za sportove u kojima se postize puno poena (golova, koseva), a i fudbal nekada ume da bude takav sport.

Kada ekipa 1 vodi petnaestak poena razlike, a nakon odredjenog vremena ekipa 2 se priblizi na dva-tri poena razlike, onda se za nju kaze da je uhvatila rezultatski prikljucak.

Milojko Pantic, na poluvremenu neke utakmice krajem osamdesetih. U pauzi napustio komentatorsku fotelju i izasao da popije rakijicu. Prolazi pored njega elektricar i nosi neku opremu.

Milojko: "Majstore, sta se radi?",
Elektricar: "Ma, pokvario se semafor, pa se ne vidi rezultat. Izgleda da je opet crkao rezultatski prikljucak..." (Milojku se upalila sijalice iznad glave) .

Milojko nakon desetak minuta u prenosu uzivo: "Napadi se redjaju, driblinzi i fantasticni sutevi crveno belih. Samo je pitanje trenutka kada ce Crvena Zvezda uhvatiti rezultatski prikljucak..."

Komentari

+
Odlicno...komentatorski sleng je najjaci!

Nekad su izmisljali izraze, i ma kakvi bili- zanimljiviji su od danasnjih robota...

Btw, nije da nema više bisera- šta ćemo sa onim "A sada u Parizu minut ćutanja povodom smrti patrijarha Pavla!", a ono umro predsednik Francuskog Teniskog saveza... Auuu, al‚ se čovek posle izvinjavao...

Milojko je bio okoreli komunista i nije priznavao veru. Citiram: "Bogovi su bili sada na strani Crvene Zvezde..." (kada je Zvezda dala gol Bajernu u BGu, tj. , kad ga je Bajern dao sam sebi).

Milojko kraljina!
prenos večitog derbija: "...i na teren izlaze igrači Partizana, a evo i naših!"
hahahaha koja budala

svi komentari su cool...

ma izmisljaju i sad...ali nisu ni prineti onim legendama cija su se imena zavrsavala na KO.

Ma, sad samo polemisu kako se cije prezime naglasava i cije se zena prcala sa kim i zasto... Bezveze. Mile, a ono za cvece, sto nisu igraci Hajduka (ili Rijeke) doneli nakon osvajanja titule KESa? :)

znam...za to...ne mogu da nadjem ono gde je u nekoj emisiji reko
ja vise mrzim partizan, nego sto volim zvezdu! :)

Јој, то за Хајдук је генијално. :) +

Ma, Milojko od utakmice opstinske lige moze da napravi spektakl svojim primesama. A sad... Igraci Celzija napadaju sa leve na desnu, a Boltona da desne na levu. Op-cvrc!