Prijava
   

Šablonski čovek

Čovek koji je još kao mali igrao fudbal u parkiću i navijao za Zvezdu ili Partizan, pa makar ga to ne zanimalo uošte. Čak je možda više voleo da preskače lastiš, ali nije hteo da se razlikuje. U osnovnoj školi bio je još jedna ovčica stada, kaskajući za masom kao Vučić za Tomom.
Upisuje srednju školu za koju smatra da je kul i najisplativija. Nema potrebe za tim da voli tu profesiju. Masa je bitna. Oblačenjem se ne ističe - nit' smrdi, nit' miriše. Muzički je neutralan, sluša ono što i većina njegovohg društva (u ovom slučaju odeljenja), dok fakultet upisuje po principu "išao sam u tu srednju, a i čuo sam da je plaćeno".
Prati ono što je trenutno aktuelno - Veliki brat, Farma, Avatar i Dejvid Geta za njega su Bog i batina. B92 SMS porukama pozdravlja svoju "mawu mawiju", devojku isto tako sivu kao on, koja se isto tako kao on ni po čemu ne razlikuje od okoline, da kada ne bi imala te lepe plave oči ne bi znao gde se završava ona, a gde počinje još jedan običan, sivi zid.

Terra.

Komentari

Svaka cast za ovo.

Bravo, gamby, nije sto si moj, nego jebeno bravo!
"da kada ne bi imala te lepe plave oči ne bi znao gde se završava ona, a gde počinje još jedan običan, sivi zid."

Ova recenica mi se svidja vise nego moje omiljene suve, bledunjave, crnokose zenke. Pokazi srpkinji ima te ubaci u literarnu :)

Veoma kreativno i originalno definisan običan "šablonski čovek"! :))

Ispod tvog proseka...mozes ti puno bolje.

velikim delom mi se svidja. poslednja recenica je vrhunska. naravno + sto se tice ove teme, htedo da kazem da ima i onih sablonskih koji ne samo da se do te mere prilagodjavaju okolini nego jos i druge ljude znaju da ubedjuju da je taj njihov izbor potpuno utemeljen na necemu, a nije ni na cemu. to su najcesce obicne picke od ljudi, ima ih pun kurac. odma ce da vam kazu sta je kultno i sta vredi iako ste to vec culi 100.000 puta. Ima i mnogih drugih koji vam ovu istu foru prodaju na fin nacin tako sto i ne primetite. sigurno svaki 2, 3 covek je ovakav...

@ KALASNJIKOV to matori samo pogledaj prosek da lepo vidis sta je to ispod proseka :/ c c c

Lirska... sa jakim krajem.
+

pun grad sablonaca danas..
air max,nike trenerke,serbian rap,dejvid geta,teretane,splavovi.
retko ko da iskace iz sablona.

''pun grad sablonaca danas..
air max,nike trenerke,serbian rap,dejvid geta,teretane,splavovi.
retko ko da iskace iz sablona.''

Ја мислим да је шаблонац пре стање духа, него изгледа.
Знам људе који се шаблонски облаче, а издвајају се по начину размишљања. И обрнуто.

da,slazem se...znam ih i ja
ali znam ljude kojima "stanje duha" govori da se tako oblace,rade iste stvari kao neko drugi,jednostavno,tatini sinovi misle da ce ih drustvo prihvatiti,ukoliko kupe nesto skupo,ili urade nesto glupavo...i nazalost,bivaju prihvaceni..:(

Чупа за косу колико је добро. +++

zašto ovo nije u odabranima, jebote?