Prijava
   

salama podrigusa

Ovaj neizostavni deo srpske kuhinje ili ti u narodu jos poznata kao salama dugmetara(zbog onih divnih masnih krugova po njoj) moze se videti na trpezi skoro svake srpske porodice. odlikuje se blago rozom bojom,nalik na najveci muski ponos,i sa nedefinisanim tragovima, uglavnom pilecih ili svinjskih kozura. takodje, jos jedna od glavnih odlika joj je miris, narocito kada odjekne iz necijih usta u vidu praseceg podriga.
sastav je raznolik. od svinjskih usiju,repova, njuski i naravno neizostavnih papaka, preko kokosijih nogica, kljunova, i naravno poneke kreste(samo one koje zadovoljavaju propisane standarde).

po marketima cete je prepoznati uglavnom pod pseudonimom "posebna" salama, i naravno po ceni koja ne prelazi 150 dinara za kilu. samim tim, predstavlja jedan ekonomicni obrok, gde se cela viseclana porodica(npr. snezana i 7 patuljaka) mogu najesti, a po svemu sudeci i uzivati...
narocito je zastupljena u svim pekarama, i prodavnicama brze hrane, gde je neizostavna iz djackih i indeks sendvica, kojima daje specijalan smek i aromu...narocito kada posle kupovine ovog sendvica sednete u djacki autobus, onda svi oko vas mogu da dobiju susenje malog mozga ili pandemiju svinjskog ili pileceg gripa, u zavisnosti od iste.
dekoracija ambalaze je uradjena u skladu sa evropskim standardima, i na njoj mozete videti nasmejano lice jednog prosecnog srpskog,domacom hranom podgojenog pileta, ili prase u plavom kombinezonu sa osmehom od uveta do uveta, naravno sa velikom satarom u ruci.
neizostavan detalj je i spomenuti njenu mladju sestru, ili ti pastetu, koja se dobija detaljnim odabirom i selekcijom onih derivata koji ne zadovoljavaju standarde salame podriguse.

Komentari

odavno htedoh da je definisem, al sve nekako zaboravim... +

Hhahahahhahahahahahahahaahhaahahhahha....joooooooj....koje ludilooooo....E swaka ti cast!!!!!!!!Od srca +!

E nek si ga reko... samo si zaboravio macke i kerove lutalice i djonove od starih cipela ;)

a jos kad se onako kraj osusi u frizideru, pa dobije boju govneta :) ali onog svetlijeg, naravno :)

Remek delo...nema sta!