Prijava
   

Sit gladnom ne veruje

Političari, gastrabajteri, bogati komšija, poznate ličnosti. Četverac kojima nije dovoljno ono što imaju, pa uzimaju još. Dok jedni povećavaju cene i poreze drugi se diče i šepure sa svojim bogatstvom. Izazivaju zavist u siromašnim porodicama, neki idu do te krajnosti da prave emisije o kuvanju. Pričaju: "imaju oni ispod slamarice", "imaju koliko i mi bogati", "samo se prave da nemaju", "snimaju se kako bi se pozvali na siromaštvo da bi uzeli još para".
Bogati nisu zaslužili ni manje ni više od siromašnih, samo imaju sreće da uživaju u parama. A ko će siromašnima dati da se dignu na noge ako ne oni.

Ostalo je samo jedno malo parče zemlje, pet kokošaka i dve svinje. Kada životinje budu pojedene, ostaće samo nešto povrća i mršave ruke u tami pod svećom da se mole.

Voditeljka dnevnika: Nalazimo se u kući S.M. Ona ima dvoje dece koje mora da prehrani. Žive u teškim uslovima, nemaju odeće, sve što imaju...
Političar uzima daljinski i okreće kanal: Ma imaju oni, kako nemaju, našli da se slikaju, mamicu im. A i ovi sa televizije puno seru.

Komentari

ma ima ova srbja kinte. kad bi se samo malo uložilo i malo manje kralo, mislim da bi bilo mnogo bolje za sve. danas su bogati sve bogatiji, a siromašni, sve siromašniji... da političari hoće da u srbiji bude bolje, sigurno bi bilo... ali lepo je kad imaš keš i možeš da putuješ gde oćeš, a za ostale te boli kurac. možda bi i ja isti bio da sam na njihovom mestu..

kad bi se samo malo uložilo i malo manje kralo

Eeeh! Misaona rečenica u nas srba. :)