Prijava
   

5 stavki za otkačiti za savršen uranak

Sama činjenica da se praznovanje 1. maja svelo na nerad i podsećanje na masakr čikaških radnika našem soju nije bilo dovoljno. Morali smo tu dodati još nerada, još krvi i uživanja u svemu što se po prirodi stvari smatra pogubnim po organizam. Sve primese totalnog ugođaja, gledano sa obližnjeg brda deluju kraljevski. Dakle blud i nemoral srednjevekovnih srednjeevropskih dvorova i divljaštvo Balkana i njegove dece ni malo plave krvi. Mojih pet predloga za otkačiti bi trebalo da bude veoma konstruktivna pomoć u postizanju prebačaja.
1. Potes, zvano mesto
Velika je verovatnoća da većina vas ima dobro utabane staze ka svetilištima ludila i razvrata u vidu omiljenog mesta za prvomajsko kampovanje. Međutim tradicije su tu da bi se rušile, ko što bi rekli mnogi superligaški klubovi pred okršaj sa , da se tako duhovito izrazim, večitima. Dakle odbacite logiku ''tamo nam je bilo dojajno lani''! Probajte nešto novo, nešto divlje! Odabir lokacije nije jednostavan ali probajte iskoristiti savremenu tehnologiju, dakle Google Earth, pa pravac tamo gde se najslabije vide konture terena i okoliša. Vojnu kartu razmere 1:25000, potraži staze i bogaze, da samo vi i vojni vrh zna kako doći do orgijališta. Bitne stvari koje bi logorište trebalo da poseduje: proplanak, šumičak, nedostatak signala i potok ('naš što sam gledao njavu sa potokom!).
2. Mazga vuče ali se teže jaše
Odabir prevoznog sredstva je vrlo bitna stavka. Ako ne možeš gajbu piva da staviš pod auto ne kreći sa njim! Dakle idealan izbor bi bila Lada Niva ili TAM 110 u nedostatku istih bilo koji službeni auto. Na kraju krajeva uvek može i peške da se krene ali onda to isključuje mogućnost posete živopisnih vukojebina kojima naša zemlja obiluje.
3. Ne guraj trougao u krug!
Nemojte od kuće nositi ono što vam neće pružiti užitak ili smanjiti patnju. Samo preko potrebne stvari poneti, dakle na uranak se ne nosi kišobran, suncobran i ostale brane. Tamo te čeka širenje spoznaje uticaja prirode i od toga se, kažu stari, ne treba sklanjati. Šta još kažu stari? Da, voda se ne nosi na izvor ili transkriptovano: ne nosite drva i ćumur (zato služi državna šuma). Ponesite neophodan alat u vidu sekire i upaljača, viljuška komada jedan, nož komada dva za seći meso i za odbranu od mesa, ko voli da srkne može da ponese kašike za celu ekipu (ako već pravite gulaš, pasulj i ostale plodove kotlića, ponesite i tanjire).
4. Umočiću!
Napomenuh li da je uranak svrsishodan u slučaju prisustva bluda i nemorala? Da, e pa onda svoje dušice, mačkice, kuce, maze i ostalne legalno steknute lepše polovine ostavite u kuhinji! Vazda si uporan u slobodno vreme sad je trenurak da budeš uporniji. Umočiti nešto sa strane na uranku je vrhunski ugođaj, stoga se postaraj da povedeš što više potencionalnih ženki za priplod ili pak neku siguricu kvota 1.15.
5. Brda eee, brda!
Kada je o količini alkoholnih, opojnih i hranjivih derivata reč, tu ne bi trebalo da imaš ograničenje. Bar 30 krmača, balonče žganje, nameštaja po ukusu, dva-tri keta dum-duma, loma dsa za trežnjenje i izobilje hrane (čitaj mesa) - je univerzalan recept za hedonistu kao što si ti. Ako baš želiš da se dokažeš pred društvom prikolji ono malo u džaku što je skičalo celim putem.

Na ti spisak, ispuni sve stavke i nećeš žaliti za uzalud pogaženom rosom i majskim cvećem. Napomena: sve što se desi na uranku ostaje na uranku! Osim ako nekog od ekipe ne pocepaju gladni vuci, međed ili besan lovočuvar. To onda lepo dokumentovano podeli sa nama. Aj' sad prioni na posao i doživi uranak za pamćenje.

Komentari

Зајеби читање, ево теби +

Hvala ;) ali iscimaj se veruj mi! Nećeš zažaliti...

Treća mi je urnebesna. +

Otkači samnom do ludila :)

Ајој које одушевљење, читајте људи ово време није бачено!!!
Свака ти част како си осмислио и уклопио.

Hvala Turg, nešto sam je na brzinu sklepao pa sam od postavljanja mali milon puta editovao i sve čekam da neko na vreme uoči neku greškicu pa da mogu da ispravim...

potrži staze i bogaze
Lada Niva, TAM 10
uzalud pogaženoj rosi
Ето, па преправи :)

Bravo i svaka čas' ! Omiljena bre!

Lada Niva, TAM 10

ovo mi nije baš najjasnije, ovo ostalo sam ispravio :)

Па оно, ТАМ 110, 150? Онда је мој неразум у питању :)

da, da, da jeste 110ka, to je onaj sandučar, vojni, produženi :) ali u slengu se kaže TAM 10, valjda, ne znam... :)

boysie

Bravo i svaka čas' ! Omiljena bre!

Hvala drugar, malo se zaneh u garaži... :)

Морао сам да се вратим опет, много ми се допада. Остаје ми само још да је предложим сутра.

ovo je jebeno dobro... nisam se pokajao što sam čitao, iako mi je veš u mašiini i čeka da se proširi :)
+ i omiljeto, da ostne...

Ја прочитао и не делим ваше одушевљење. -

lepo sklopljeno, nije los koncept +

Јако добро написано, тече док читаш...! Браво!

Јелто још није у одабраним? Иди бре Нико, исцима ме...

Hvala drugari. :)

I ja se slažem da stavka broj 3 od naslova pa do kraja stavke najbolja.

Svakako korisno za neiskusne mesokoljače +

ovo da se odabere 3 dana pred uranak, nije što je moja :) nego čisto da se izvuku deca lolo

Taman danas da s'odabere ovo.

Podržavam. Šlag na tortu:

Napomena: sve što se desi na uranku ostaje na uranku! Osim ako nekog od ekipe ne pocepaju gladni vuci, međed ili besan lovočuvar.

Agilnog za moderatora! :)

Da, ovo bi moglo na naslov. Vodič za 1. maj.

Odabere se moj kurac. Ovo ako izađe na naslov zapalit ću sajt.

Riho, zaboravio si da linkuješ "moj kurac".

Odabere se moj kurac. Ovo ako izađe na naslov zapalit ću sajt.

MMF, VATIKAN I VUKAJLIJA IMA DA GORE!!1

Drobe drobelica! Eto kako je bilo ove godine na uranku!
DROBE jebena DROBELICA!

deki zar bi umočio sa strane, sad si me razočarao :((((((((((

Ne bi Deki, folira se ovde.

Patrik, za nekoliko sati počinje....

Agilni
Taman danas da s'odabere ovo.

Hehe

Tada sam imao želju, ali ne i mogućnosti :D

Loki, opet me motivišeš.

Tematska, a glupa -

Vec dve godine pokusavam da ispostujem uputstvo al oba puta se treceg maja ne secam da li sam se pridrzavao. Probacu sutra ponovo.

Ove godine oni sa entuzijazmom ipak kaljače i kišobran.

sutra ima sve dispoštujem :)
dobra deky