Prijava
   

ajvar

Miris detinjstva.
Vratiš se u dane kada si sa babama iz komšiluka i najboljom drugaricom u pola noći čistila paprike. vazduh je bio hladan, a svi ste sedeli u krugu i ogovarali tek punoletne komšinice koje su umislile da je ok. u našem selu hodati sa trakom oko dupeta i sisa koje gotovo sve traktore teraju da malo promene pravac kretanja.
Nisi brinula za dečka i društvo, nisi imala ikakve brige.

Topao, tek spremljen domaći ajvar potseća na vunene džempere i strašno debelo dugačko ćebe koje pomalo grebe. Treba ti samo kašičica i tegla.

Čovek se zapita zašto se proizvode ajvari i prodaju u maxi-ju i sličnim radnjama. To nije ajvar, ajvar ima dušu i spreman je sa puno ljubavi od tvoje babe, koja tačno zna šta voliš da se nalazi u ajvaru.

Komentari

Osetila sam miris dok sam čitala :-)

Dobar tekst...i za uvod u Kuvar naših baka....;)))

Odo da jedem slaninu ..............+

bljak, nisam jela slaninu tri godine.:)

ne jedem ajvar, ali sam uvek pomagala...hehe babe iz komsiluka... bas tako :) +

Kako leskovčanin kaže volim te na engleski : ajvar yu!!

stvarno sam uživala dok sam pisala ovo. Sela, uzela proju i ajvar, sve onako toplo, nemam neke brige, ne moram da radim domaći, i rekoh, ajde da definišem ajvar na Vukajliji, možda se još neko uželeo takvih stvari...:)

+
jao svaka ti cast...defka ima dusu!

ovo je dosad, moja omiljena defka na vukajliji. ja je ne bih napisao bolje, a ja ti dodjem ajvarolog neki. predivno, jebeni favorit. +

Гроф Влатко Паскачић

jao svaka ti cast...defka ima dusu!

Dobro si ovo rekao. Svaka njena ima.