Prijava
   

Autopilot

Deo ličnosti zadužen za održavanje vitalnih fizioloških procesa i dnevne rutine. Ono nešto što ujutro u 6:30 čuje alarm pa reši da telo podigne iz kreveta bez obzira na to što pravi pilot gunđa i pizdi; što izdrži kompletnih 8 sati na poslu/školi/fakultetu + sat i po stajanja u stočnom vagonu sa oznakom GSP; anđeo čuvar koji omogućava da se svaka aktivnost koja je sastavni deo dosadnog dana mrmota izdrži dok pravi pilot čini pokušaje ka isključivanju iz spoljašnjeg sveta.

Jutarnje buđenje; telo se samo oblači i umiva, mislima sam u Ugandi koju sam juče gledao u nekom dokumentarcu na TV; čini mi se da gledam u životinje u blizini Viktorija jezera dok se približavam autobuskoj stanci na kojoj je najmanje 40 ljudi.

Posao; rutinski pokreti ekstremiteta i govornog aparata, vika, dreka&nervoza me interesuje ko Svetislava Goncića u filmu "Oktoberfest".

Povratak kući; isti dosadni ukućani. Salve glupih pitanja i obaveštenja šta sam sve propustio da uradim. Gledam kroz njih, skoro da ih i ne čujem. Ja jednostavno nisam tu.

Končno, okupljanje sa pripadnicima svoje vrste.
Sastajemo se, konstatujemo da smo preživeli još jedan dan bez kraja, otvaramo flaše pune anestezije za dušu i kolektivno isključujemo svoje autopilote...
Hvala im što postoje.

Komentari

тачно нисам знао ко то ради...аутопилот...+

Sjajna definicija. Jedino me brine sto ovaj autopilot radi i po 15 sati dnevno, mozda me na kraju potpuno istisne?

Плус и педи!

Kakvo prepoznavanje ovdje! Omiljena.