Prijava
 1.    

  avlijaner

  Za razliku od Dodža (Domaće obične džukele) avlijaner je pre svega orijentalniji pas.
  Samo ime mu je turskog porekla, najčešće je tamnije (arapske) boje, zavija u sedam osminskom taktu što izluđuje komšije koji uveče psuju i vas i vaše sandžačko kuče, čije zavijanje možemo staviti rame uz rame sa Karleušinim.

 2.    

  Avlijaner

  Ovo je vrsta kerova, koji u 99.9% slucajeva obitavaju na selu, ono 0.1% je nekako uspelo da pobegne, pa se izgubilo u gradu, pa zivi sto kazu, "na rubu propasti" i ceka da ga lokalni sinteri pokupe i nose u kafileriju.
  Dobio je ime po turkoj reci avlija, sto znaci dvoriste, gde obicno obitava, spreman da laje ceo dan kad mu se digne kurac, i da vas ispidzi do maksimuma. naravno, kad se spremite da idete negde u selo da proterate kera, glancnete nove pantalone i lakovane cipele, on ce skociti na vas, cisto radi jebiga. batine ne pomazu, jer je doticni oguglao na njih i jednostavno dzabe. spreman da zadavi kokosku ili bio koje drugo pernato zivince ako mu prepizdi, iako je zbog toga popasao batina ko salate.narocito komsisko, sto posle znaci robnu razmenu preko ostalih seoskih dobara,sto uglavnom izaziva glavobolju sirokih razmera. uglavnom crne boje, i jedna od glavnih preporuka mu je sto laje kao popizdeo kad neko dolazi, i time pokazuje jedinu svrhu svog postojanja. a i ko jebe seosku kucu bez kera!
  takodje se ova rec koristi u opisu ljudskog karaktera, kad presusi sva moguca inspiracija, i onda je ovo jedini pravi sinonim za necije ponasanje.

  Derane, vis' ti onog Stojana, pa dva meseca mu kazem da promeni volan sajlu na traktoru, vidis kako mu prednji tockovi idu ko vo kad pisa.

  Ma man' se njega, avlijaner jedan, posle kad upadne pred kafanom u jendek, posle ce mu djavo biti kriv!

 3.    

  avlijaner

  Podcijenjena "pasmina" koja nam govori vise o ljudima nego o njima samima ...
  Izmedju ostalog dokazuje da je snobizam jako rasprostranjena pojava ...

 4.    

  avlijaner

  Sasvim nepravedno, lose, okarakterisana vrsta psa... iako u sustini i nema neku odredjenu vrstu kojom bi se mogao ponositi, danasnji avlijaneri imaju u sebi krvi od vuka pa do francuske pudle. Najverniji, najlepsi, sasvim obicni i totalno neobicni... Laju kad treba, laju kad ne treba... ljuti su branioci svog malog ali vrednog poseda... prate gazdu na svakom koraku. Jedu, piske i kake, rade sve sto rade i ostale kuce, samo sto se sa njihovim radjanjem ne dobijaju i papiri koji tvrde da se njihovim razmnozavanjem moze zgrnuti lova. Kao i svi pravi prijatelji nemaju cenu kojom bi se njihova odanost mogla kupiti.

 5.    

  AVlijaner

  Napredno pseto koje reži na kritičare voljenog mu predsednika.

  Ajde vi sa N1, ne bojte se dobićete moje odgovore koji su vrlo dragoceni, ali ja ću vas udostojiti istih.

  Gospodine predsedniče, da li je tačno da je trenutno dug Srbije preko 35 milijardi evra?
  ______________________

  0.4 sekunde kasnije:

  AVlijaner: šta đilas, bodrum pljačka plaćenici kurac palac

 6.    

  avlijaner

  Pas,mjesanac od zla oca i gore matere.
  Cesto vise oceva,jedna majka

 7.    

  Avlijaner

  Muškarac, strastveni uzgajivač cveća, zaljubljenik u cveće.

 8.    

  Avlijaner

  Muzičar, obično hamonikaš, koji na veseljima u avliji dočekuje goste.