Prijava
   

baksuzljiv

Epitet za čoveka sklonog teranju inata.

A:”Što ti je tvrdoglav, onaj ortak što si ga juče doveo na basket!?”
B:”Inače nije loš, nego je malo baksuzljiv, pogotovo kad’ gubi.”
A:”Verujem, ali svi mu kažemo da su bili koraci, i on uporno ne da loptu.”

Komentari

E, kad se baksuzčići razgoropade, pa biju po rukama i previše i teraju neku destruktivnu priču, onda se traže koraci...zgodno taktičko nadmudrivanje...;))

iskusni, možda su stvarno bili koraci... :)
+

pa to se uvek kaže, a dokazuje se teže ili lakše, zavisi od svih igrača iz obe ekipe...;))

Iskusni, bili su koraci. Videlo se iz aviona.

Iz ove tvoje defke sam se inspirisao za moju Cavic defku +
To je taj rad...

Ma, i ja to kažem, ali dečko, izgleda da je baksuzljiv, pa ne može da prihvati bez borbe...Evo, neka kaže momak iz njegove ekipe...Je l' su bili???? Ako partner oćuti ili nije siguran, baksuz ga je naj...

@RD, pročešljao sam šta ima o basketu na V. i došao do zabrinjavajućeg podatka da je samo johnygreenkan dao dosta dobru def, koja je katastrofalno ocenjana, naravno, neopravdano...Conclusion-Vukajlijaši=sportisti?. ili članovi "promenljivih" ekipa...ne znam šta da mislim?...;)

Iskusni, jesi li primetio da izbegavam da pomenem petu utakmicu serije. Krivo mi je što nisam unapred napisao ono što sam rekao svojim drugarima grobarima, a tiče se suđenja. Možda tj. sigurno, sam subjektivan, iako ja mislim da nisam, ali ja sam suđenjem bio nezadovoljan (kao i Homer samo sa suprotnim predznakom), i u prve četiri. Ipak slažem se sa Tegeltijom (koji je veliki grobar) da u te četiri utakmice sudijske greške nisu odlučile pobednika. Međutim, za petu me niko ne može ubediti da je to tačno. Smatram da nije bilo toliko očiglednih grešaka (možda namerna suđena Marinoviću), nego je kriterijum (što je rekao i Kari Pešić, pametni su mogli da čitaju između redova) bio takav da je Partizanu dozvoljena (tolerisana) mnogo grublja igra u odbrani. Nešto slično, samo sa izmenjenim ulogama Partizan je doživeo u EL ove godine protiv Panatenaikosa u Atini i CSKA u Moskvi (u obe utakmice playoff-a). Ko god se bavio nekim sportom zna da je lako opustiti ruku (ili nogu), kada osetiš naklonost sudija, i logično onda statistika (indeks korisnosti) na koju se ugledni (nije ironija) novinar Tegeltija poziva, ne daje realnu sliku. Bez obzira na moje nezadovoljstvo, pobedio je nesumnjivo kvalitetniji tim, ali po mojem mišljenju, nije bilo potrebe za tolikim “vetrom u leđa“. Za Zvezdu, koja je po kvalitetu prošle godine bila treći srpski tim, i finale je ogroman uspeh, ostvaren pre svega zahvaljujući trenutno najboljem treneru koji radi u Srbiji.

OK, nisam toliko obraćao pažnju , ali neću da kažem da ti ne verujem. Suđenje uvek može da bude onaj delić koje pokvari doživljaj, bilo ono pretenciozno, ili ne. Razlika između oštre i prljave igre ponekad ne postoji...Dobismo, malo i na mišiće, malo na sudije, ali i zbog toga što su oni što su vam doneli drugu pobedu, ili bili zaustavljeni, ili su se sami ukočili, ili ja Kari nešto kombinovao...