Prijava
   

Bend sa jednim hitom

Skupili su se kao pet Moćnih Rendžera. Različiti karakteri, u svima gori želja za uspehom. Provode dane i noći u podrumu roditelja jednog od članova, i troše olovku i papir k'o Amerika naftu. Posle mučnih godinu dana, uspeva im. Trenutak je došao. Njihov album je debitovao na 7. mestu na listi, i popeo se na 1. mesto za 4 dana. Njihovih 5 minuta.

Vrte se na lokalnom radiju iz sata u sat, na svim top listama. Daju intervjue k'o faks mašina ispite, srču red-bulove i slažu osmehe na frekvenciji svake moguće TV stanice. Fanove pridobijaju brzinom svetlosti, pa na treći. A i oni manje snalažljivi se ne libe da ispljuju kintu za njihov najnoviji vrldvajd super singl, da imaju o čemu da pričaju sutradan na ''socijalnim'' mrežama. Sve ide u njihovu korist, pare nagrću k'o fanovi Hari Potera na potpisivanje nove knjige, problemi su manji od ožiljka posle skupe plastične operacije, i živi se do sutra. I tako perpetual.

I onda, prc!

Bude se jednog jutra svi zajedno u hotelskoj sobi. Novčanici prazni, kartice izmaksirane, svi tetovirani. Pale TV, i ne mogu da se načude čuda: Njihov znoj i krv je zamenila neka nova tralala-šalala pesmica uz koju ne možeš da odoliš, a da ne zviždućeš i tapkaš stopalom o parket.

Depresija. Stanje raspada sistema. I pretnja od totalnog gašenja.
Šta ćeš, gde ćeš, ulazi u limuzinu. Menadžer na spid dajlu, šta se dešava. Panika. Ništa, ajde u studio, da se okušamo ponovo. I ponovo. I ponovo.
Ništa. Ič. Mašta je isplovila zajedno sa onim jutarnjim ritualom iznad wc šolje, i kreativnost je izvršila samoubistvo kad je videla s kim se druži.

Bend počinje da se raspada. Vraćanje u svakodnevnicu je nikad gotov proces. Pojedinačni problemi polako isplivavaju slobodnim stilom. Moral opada, a sa njim i njihov ranking na čartovima širom sveta. To nije ono što su hteli. Svako vuče na svoju stranu. I živi se za sutra.

Totalna nesloga. Turneje neće biti. Oprema skuplja prašinu u studiju na vrhu zgrade u centru grada, i zgužvani papiri sa lirikama dopunjavaju dekor stana glavnog pevača. Bend je istorija. Menadžer traži nov posao, i šljaka kao dostavljač pljeskavica u rodnom gradu.

I njihova pesma se ponovo vrti na radiju, u čast benda koji je tako kratko trajao i dosegao zvezde.

Komentari

++++... batice mora da te bole prsti od toliko kucanja...svak ti čast...

Defka jednostavno arči koliko je arčiteljska. Blog defka, ali kvalitetna blog defka u pravom Vukajlijaškom stilu.

Čoveče, svaka ti čast na ovome što si napisao. Defka je duga taman koliko treba: da je kraća - bila bi previše štura; da je duža - bila bi smor. Ovako je savršeno.

Retko kad ovo pišem, ali... nadam se da će ovo jednoga dana otići u odabrane definicije, jer ovo je ono što Vukajliju predstavlja u najboljem svetlu.

Moj naklon i moje poštovanje. BRAVO!

p.s. Ja ovo bacam u svoje omiljene, sam' da se zna.

i živi se do sutra. I tako perpetual.

I onda, prc!

Овај део изуо.

Jebote,nisam uopste znao da znas ovako da pises,nije ngsle,ali nema veze.Uspeo si da usavrsis stil pisanja za ovo malo vremena provedeno na sajtu :)

Ti si decko poceo da jebes samo tako!

Лијепоо... Појнтлес, али лијепоо.
+
Само ми ово чарт боде очи, листа брате мили... Топ листа...

Eh mnogi su tako propali... +

Jeeee.... ti jedino da si doziveo ovo nema druge ++

Вандалињо што каже.
Ајде Чо реци нам који си? Прљаво Казалиште? Плави Оркестар? Ју Група? Галија? Признај нам.
Дефка је фантастична, немам речи.

A oni sa propalim bendovima dele nismije...
+++ ko kuća!

Odma' mi padne na pamet Metallica, imaju onu nothing else matters a ovo ostalo sve golo govno. Inace defka kida, + od mene

Mnogo si ti bendova ovdje opisao. Bravo +

Видиш, видиш...

Blog defka, ali kvalitetna blog defka u pravom Vukajlijaškom stilu.

Čoveče, svaka ti čast na ovome što si napisao. Defka je duga taman koliko treba: da je kraća - bila bi previše štura; da je duža - bila bi smor. Ovako je savršeno.

И да додам да и ја ово мећем у своје омиљене! Бра'о Чо!

Kakva bre Metallica i Prljavo Kazaliste, pa to nema veze sa "One hit wonder" bendovima.
Divlji Andjeli bi bili definicija ovakvog benda sa nasih prrostora.

+ и патрик.

Maggot, ne troluj, svaka džudža zna da je Metallica postoji već sto godina, tačnije od 1981 do 1996 kada su prestali da sviraju metal i postali country good ol' boys band sa pesmom Mama Said. Što se defke tiče, da se vratim na temu, KLANJAM SE! +++

ovo su oni likovi sa pesmom Final Countdown

ovo su oni likovi sa pesmom Final Countdown

Мислиш?
http://www.youtube.com/watch?v=mg3uNETZrLg
Они су заправо one hit wonder, са два хита! лолололо

A oni sa propalim bendovima dele nismije...
+++ ko kuća!

Ne kontam ovakve komentare, pa da ga jebeš.

Ne kontam ovakve komentare, pa da ga jebeš.

Покушавају људи да глуме јутуб коментаторе. Надају се палчевима на коментар. Проћи ће још доста времена док схвате да су у заблуди. Ако уопште схвате..

Europe дефинитивно нема само један хит, а усталом постоје 30 година, тешко да би могли толико да опстану са само једним хитом...
Иначе, примера оваквих бендова је безброј, мада углавном на западу...

Надају се палчевима на коментар

Ahahahaha:))) K'o prstom u bulju!

Ај воз мејд фор лавинг ју бејбе, ај воз мејд фор ловинг ју.
+*

Nemoj trolovati sa Metalikom, molim te.

Mašta je isplovila zajedno sa onim jutarnjim ritualom iznad wc šolje, i kreativnost je izvršila samoubistvo kad je videla s kim se druži.
Pozdrav sa wc šolje :D
Izuo si sa ovim ;)

Pa stvarno...šteta što ode!